Chipul unei femei de Neanderthal, reconstiuit de savanți | Aktual24

Data:

spot_img

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstituit de savanți, pe baza rămășițelor aplatizate și sfărâmate ale unui craniu. Oasele erau atât de moi când au fost excavate încât aveau consistența unui „biscuit bine înmuiat”.

Cercetătorii au trebuit mai întăi să întărească fragmentele, înainte de a le reasambla. Paleoartiștii experți au creat apoi modelul 3D.

Reprezentarea apare într-un nou documentar al BBC Studios pentru Netflix, intitulat Secrets of the Neanderthal, care examinează ceea ce știm despre rudele noastre îndepărtate, care au dispărut în urmă cu aproximativ 40.000 de ani.

Citește și: Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstituit cu tehnici 3D

„Cred că tehnicile de reconstituire 3D ne pot ajuta să ne conectam cu cine erau acești oameni”, a declarat Dr. Emma Pomeroy, paleoantropolog în cadrul proiectului de la Universitatea din Cambridge.

„Este extrem de interesant și un privilegiu uriaș de fapt să poți lucra cu rămășițele oricărui individ, dar mai ales cu unul atât de special că aceasta femeie de Neanderthal”, a declarat ea pentru BBC News.

Craniul pe care se bazează modelul a fost găsit în peștera Shanidar din Kurdistanul irakian. Este un loc emblematic, unde au fost unde au fost dezgropate în anii 1950 rămășițele a cel puțin 10 bărbați, femei și copii de Neanderthal.

Citește și: De ce a lăsat un șofer român de tir munca în Europa pașnică pentru a-i ajuta pe ucrainenii din zona de război

Craniul pe care se bazează modelul a fost găsit în peștera Shanidar din Kurdistanul irakian. Este un loc emblematic, unde au fost dezgropate în anii 1950 rămășițele a cel puțin 10 bărbați, femei și copii de Neanderthal.

Când un grup britanic a fost invitat înapoi de autoritățile kurde în 2015, a descoperit curând și un nou schelet – supranumit Shanidar Z – care cuprindea o mare parte din partea superioara a corpului individului, inclusiv coloana vertebrala, umerii, brațele și mâinile.

Continuare în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac delirant la adresa europenilor | Aktual24

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac...

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...