Chirica gonește cu viteza melcului: Iașul are 17% absorbție europeană la 6 luni. Investiții ioc!

Data:

* La Spitalul de Recuperare avem un record de 0,01% bani cheltuiți din suma prevăzută
* Trebuia să primim 33,4 milioane de euro, dar am încasat doar 5,9 milioane
* Cluj, Oradea, Brașov, sectoare din București sunt mult în fața Iașului la absorbția fondurilor UE
* În fiecare an, Mihai Chirica întârzie nepermis derularea investițiilor. Astfel, ce se poate face în 4 ani durează 8 ani
* Cu 17% absorbție la 6 luni, Mihai Chirica este exact în media anilor din întreg mandatul său. Anul trecut avea tot 17%

Cifrele seci și nu beția de cuvinte. Pe primele șase luni ale anului, Primăria a primit de la UE doar 29,5 milioane de lei față de 167 milioane lei cât a fost prognoza inițială. Procentul este dezarmant: doar 17%.

Spre comparație, Clujul ne-a bătut atât la sumele absolute cât și la procent. A primit de la UE 74 de milioane lei din 206 milioane estimate, adică 36%. Mai mult decât dublul Iașului.

Cheltuieli de doar 17% la investiții
Pe 23 iulie, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local. Pe ordinea de zi se află și proiectul privind aprobarea execuției bugetului general al Municipiului Iași la data de 30 iunie 2021. Prima jumătate de an.

Indicatorii nu sunt deloc grozavi. Astfel, la venituri, prevederile au fost de 665 milioane de lei, dar s-au strâns doar 501 milioane de lei, ceea ce corespunde unui grad de 75%. La cheltuieli, au fost estimate 714 milioane de lei, dar s-au plătit 380 milioane lei, reprezentând un procent de 53%.

 Aferent secțiunii de funcționare, a chestiunilor de zi cu zi, gradul de execuție a cheltuielilor a fost de 83%, în timp ce la „dezvoltare”, însemnând investiții, cheltuielile au fost de numai 17% din prognozat.

Citește articolul complet în Reporteris

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“