Chiriile din Cluj-Napoca se vor scumpi cu 10-20% odată cu revenirea studenților

Data:

Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat recent că studenții care sunt vaccinați, testați sau care au trecut prin boală se vor întoarce din toamnă la facultate, în cazul în care doresc acest lucru. Dat fiind faptul că studenții reprezintă un segment important de clienți în raport cu chiriile din Cluj-Napoca, agenții imobiliari se așteaptă la o creștere semnificativă a prețurilor.

Agenții imobiliari aproximează o creștere a prețurilor cu 10-20 de procente. Aceștia spun că prețul trece printr-o „corecție” și se îndreaptă spre valoarea lui din martie 2020. Revenirea studenților reprezintă doar un motiv dintre cele multe care duc la această scumpirea chiriilor.

Scumpiri peste scumpiri

Anul 2020 a reprezentat un punct de cotitură pentru piața chiriilor din Cluj-Napoca. Restricțiile Guvernului au dus la o scădere de până la 45% a prețului chiriilor față de valoarea acestora din 2019. Mai mult, prețul a fost afectat de schimbări generale de comportament ale oamenilor.

Alina Gherman, consultant imobiliar în departamentul rezidential la RE/MAX Connect, atribuie fluctuația prețului lipsei mobilității. Munca de acasă, școala online și scăderea activităților turistice au dus la o scădere a prețului argumentează aceasta. Specialista spune că, la nivel macro și pe termen lung, prețul chiriilor va fi influențat de „caracterul de permanență a factorilor enumerați”. Totuși aceasta punctează faptul că cererea a crescut odată cu revenirea studenților.

Citește integral în Betanova

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia trimite în Iran 24 de avioane Su-35, dar și sisteme de rachete S-400 | Aktual24

Iranul ar urmă să primească săptămâna viitoare primul lot...

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate | Nouapresa.ro

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate sâmbătă, după...