Cicliştii care au concurat la Turul României, nevoiţi să parcurgă o jumătate de Transfăgărăşan pe un carosabil jalnic

Data:

Zilele trecute s-a încheiat Turul României la ciclism, ediţia din 2022. A fost „Mica Buclă” cu numărul 55, care s-a desfăşurat pe durata a cinci etape, la care au participat 24 de echipe profesioniste din 15 țări şi care a beneficiat de o mediatizare de excepţie, cum niciodată n-a mai avut o competiţie ciclistă la noi în ţară.

Etapele parcurse au inclus şi o traversare a celebrului drum Transfăgărăşan, dinspre Sibiu (Cristian) până la Curtea de Argeş.

Dacă starea carosabilului la nord de Bâlea Lac, pe teritoriul judeţului Sibiu, a fost impecabilă (la fel ca şi în etapele precedente), de nivel occidental, la sud de Bâlea Lac, de îndată ce sportivii au trecut în judeţul Argeş, a fost realmente jale.

Starea carosabilului pe versantul argeşean al Transfăgărăşanului a fost şi este în continuare sub orice critică. De-a dreptul periculoasă pentru integritatea fizică a cicliştilor, după părerea noastră. Plină de denivelări, asfalt peticit în cel mai curat stil Dorel, plus o sumedenie de gropi.

Citește articolul integral pe Argesulonline.ro

Citește și: Cum a ratat Consiliul Județean Timiș șansa de a obține fonduri europene pentru restaurarea Castelului Huniade

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: argesulonline.ro)

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related