luni, 29 noiembrie 2021
AcasăLa ziActualitateCifră de afaceri record pentru firmele de pompe funebre din România ca...

Cifră de afaceri record pentru firmele de pompe funebre din România ca urmare a creșterii mortalității

Cifra de afaceri a firmelor de pompe funebre va depăşi jumătate de miliard de lei în acest an, pe fondul creşterii numărului persoanelor decedate şi ca urmare a scumpirii semnificative a serviciilor de acest gen, se menţionează într-o analiză a firmei de consultanță Frames, dată publicităţii luni și citată de Agerpres.

Atingerea acestei cifre de afaceri a companiilor funerare nu a mai avut precedent în România, potrivit sursei citate.

Pandemia a făcut ca investiţiile în acest sector să crească semnificativ, iar numărul firmelor de profil să explodeze. În ultimul deceniu, cifra de afaceri a firmelor de pompe funebre (cod CAEN 9603) a crescut spectaculos, de la 62,8 milioane de lei în 2010 la 330,3 de milioane lei în 2020.

„Anul acesta, business-ul de profil va trece de 500 de milioane de lei, pe fondul creşterii numărului persoanelor decedate şi urmare a scumpirii semnificative a serviciilor de pompe funebre. Potrivit datelor financiare, comunicate de companii la Ministerul Finanţelor, profitul business-ului de pompe funebre a crescut cu mai mult de o treime în pandemie, de la 54,7 milioane de lei în 2019, la 86,8 milioane de lei în 2020. În 2021, analiza Frames estimează un profit de 100 de milioane de lei, de peste 30 de ori mai mare decât în urmă cu 10 ani”, se menţionează în comunicatul Frames.

Citiți articolul integral pe HotNews.ro

Citiți și

În ultima lună și jumătate au fost înregistrate o treime din totalul deceselor de COVID. Cum explică medicii

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE