Cifrele oficiale ale pelerinajului de Sfânta Parascheva şi ce nu s-a văzut în imagini. 10.000 de pelerini nu apar în statistici

Data:

Cifrele oficiale ale pelerinajului de anul acesta la moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Paisie de la Neamţ sunt cu 15 – 20% mai mari decât în anii anteriori.

Oficial, la pelerinajul la cele două racle aşezate în baldachinul ornat cu flori din curtea interioară a Mitropoliei au trecut peste 260.000 de pelerini, iar la slujba de pe pietonal, din data de 14 octombrie, au fost 32.000 de oameni, alţi 3.000 fiind în curtea interioară a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Deşi este greu de apreciat şi verificat astfel de cifre în momentele oficiale, din experienţa reporterilor „Ziarului de Iaşi” de la pelerinajele din ultimii 15 ani, niciodată nu au fost mai mulţi oameni prezenţi la momentul slujbei de pe pietonal.

Citește și: LIVE Deputații europeni, Consiliul și Comisia Europeană dezbat împreună măsurile pentru reducerea facturilor la energie (presshub.ro)

Curtea Mitropoliei, pentru prima dată plină până la refuz

Oamenii s-au aglomerat, pe alocuri până la refuz, pe pietonal între cele două scene unde a fost ţinută slujba şi unde au fost oficialităţile. Manevrarea prin mulţimea respectivă se făcea în fiecare an încet, în şir indian, dar respirabil.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

SURSA FOTO: doxologia.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...