joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCinci ieşeni au murit într-o zi. „Nu cred că sistemul se va...

Cinci ieşeni au murit într-o zi. „Nu cred că sistemul se va descurca. Nu putem fi Dumnezei“

Potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri, 21 octombrie, în judeţul Iaşi au fost confirmate 8.446 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19, cu 231 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă. Dintre persoanele confirmate pozitiv, ieri au fost externate 59 de persoane.

O veste şi mai tristă, în judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat cinci decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 204. În ceea ce priveşte gradul de ocupare a paturilor din zona de confirmaţi, dar şi din zona ATI, medicii trag din nou un semnal de alarmă. „Nu ştim cât va mai putea rezista reţeaua medicală aşa“, a spus Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

Ieri, în spitalele COVID şi de suport, conform raportărilor, erau ocupate 481 de paturi, din care 43 erau paturi ATI. Tot ieri, în spitalele de suport, mai erau libere 12 de paturi: trei paturi la Spitalul CFR Iasi, trei paturi la Spitalul de Pneumologie, trei paturi la Spitalul de Recuperare si trei paturi la Spitalul de Urgenţe „Sf. Spiridon“. La Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“, gradul de ocupare a paturilor era de 100%, atât în zona de ATI, cât şi în zona de confirmaţi, chiar dacă şi-au pierdut viaţa cinci pacienţi.

Suprasolicitarea reţelei sanitare COVID au determinat accelerarea lucrărilor de reparare a staţiei de oxigen de la spitalul modular Leţcani. „Astăzi (ieri – n.r.) am fost cu profesorul Oana Grigoraş şi doctorul Florin Roşu de la Compatimentul de Terepie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase acolo şi am pus în funcţiune cele 24 de aparate de ventilaţie. Ele vor funcţiona 48 de ore ca să fim siguri că lucrurile sunt în ordine. După aceea putem decide să înceapă activitatea de terapie intensivă acolo“, a spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE