Viceprimarul Cezar Baciu, exclus din USR, venit net 2.500 euro/lună, niciun raport de activitate

Data:

„Ziarul de Iaşi” începe de astăzi o serie de articole în care va prezenta cine sunt persoanele-cheie din Primăria Iaşi, cu bune şi cu rele: edili, directori, şefi de serviciu sau de birou.

Ziarul va relata şi despre câteva cazuri punctuale cu inspectori sau consilieri de specialitate care, deşi nu au funcţie de conducere, au lunar venituri consistente şi responsabilităţi ce afectează în mod direct comunitatea.

În articolul de astăzi, ZDI prezintă cazul lui Cezar Baciu: ajuns viceprimar printr-o conjunctură politică, edilul câştigă de 7 ori mai mult faţă de acum doi ani, când era agent de vânzări. Activitatea lui Baciu costă bugetul local peste 50.000 euro, această sumă reprezentând salariul brut al viceprimarului pe parcursul unui an. Venitul net al viceprimarului este de circa 2.500 euro/lună.

Citește și: Instructaj despre traficul de persoane. De ce e necesar

Cezar Alexandru Baciu (28 de ani) este viceprimar de aproape 2 ani, din iunie 2021. El şi-a negociat acest post, după ce a trecut de partea liberalilor în Consiliul Local (CL). Aliaţi cu PMP, liberalilor le-a lipsit un singur vot, de la începutul mandatului actual, pentru a avea majoritatea în plen.

Au găsit soluţia la USR, în mai 2021, şi l-au „racolat” pe Cezar Baciu. După primul vot în favoarea liberalilor, USR l-a exclus din partid pe Baciu. În mod normal, acel moment trebuia să însemne pierderea mandatului de consilier local, dar nu doar că nu l-a pierdut, ci (PNL) l-a propulsat în funcţia de viceprimar.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Cezar Baciu / Facebook)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A fost ucis comandantul-șef al forțelor speciale rusești în Siria, în urma unui bombardament

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) anunță că un...

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a demisionat din funcţie

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş,...

Polițiștii de penitenciare blochează activitatea pușcăriilor și ies în stradă

Polițiștii de penitenciare își vor desfășura marți activitatea profesională...