Cine e constructorul podului prăbuşit din judeţul Neamţ

Data:

Firma care a construit podul hobanat de la Luţca, „garantat” de baronul PSD Ionel Arsene şi prăbuşit după 7 luni de la inaugurare, este Darcons SRL din localitatea Cordun, judeţul Neamţ, iar proiectantul este firma Alido Proiect din Piatra Neamţ.

Podul reabilitat de firma Darcons face parte dintr-un pachet mai mare de obiective finanțate prin PNDL, lucrări adjudecate de o asociere a opt firme de construcții de la Consiliul Judeţean Neamţ: Aqua Parc (actuala Antrepriza de Construcţii Drumuri şi Autostrăzi) – Mavgo Holding – Danlin XXL S.R.L. – Darcons – Trust CCDP –  Hydrostroy AD – Alido Proiect – Rutier Consult.

Aqua Parc (actuala Antrepriza de Construcţii Drumuri şi Autostrăzi) este deţinută de Gheorghe V. Vlasie, tatăl lui Gheorghe Gh. Vlasie zis Ginel, finul lui Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț.

Arsene i-a botezat un copil lui Ginel, potrivit presei locale. Relația dintre cei doi este de notorietate, fiind surprinși și de paparazzi la un restaurant din București. Arsene a fost condamnat la 8 ani şi 4 luni de detenţie pentru corupție la Tribunalul Bacău într-un dosar al DNA, iar Ginel este judecat pentru aderare la grup infracțional organizat, evaziune și spălare de bani, într-un dosar al DIICOT.

Potrivit Monitorului oficial, Darcons SRL din localitatea Cordun, județul Neamț, este deținută de Romică Rotaru.

Între 2006-2008, acesta a fost vicepreședinte din partea PSD al Consiliului Judeţean Neamț și este tatăl lui Alexandru Rotaru, fost deputat PSD de Neamț în legislatura 2016 – 2020. Potrivit ultimei declarații de avere, fostul deputat Alexandru Rotaru a declarat un cadou de nuntă de 400.000 de lei, adică peste 80.000 de euro.

Firma Darcons SRL și administatorul ei, Constantin Cristian Cozma, au fost condamnați în 2019 la plata unor amenzi penale pentru că, în 2014, că au extras ilegal balastru de lângă captarea de apă și magistrala de gaz a orașului Roman.

Administratorul a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 6.000 de lei pentru comiterea infracțiunii de extragerea a agregatelor minerale fără autorizația de gospodărire a apelor. Persoana juridică Darcons SRL a primit o amendă penală de 30.000 de lei, titrează G4MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce angajați din IT au motive să se teamă de inteligența artificială (AI)?

Ce angajați din IT au motive să se teamă...

Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie au început deja să înflorească. Pot fi admirați în Rezervaţia Botanică

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de...

Parchetul Bihor, pe primul loc în țară la dosare economice și la prejudicii recuperate

Parchetul Bihor şi poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii...

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC pentru a candida la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu...