Două vaci ieşite pe carosabil, pe drumul european, au dus la producerea unui accident mortal.

Pe rolul Curţii de Apel a ajuns un dosar de ucidere din culpă ciudat, în care un şofer imprudent este acuzat că a ucis o femeie după ce a acroşat o vacă. Incidentul s-a produs în 2014, ajungând însă în prima instanţă abia după cinci ani, când procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani au decis trimiterea în judecată a lui Ion Căpăstru.

Acesta era angajat ca şofer al unei firme de transport ieşene, pe 19 mai 2014 efectuând o cursă pe ruta Târgu Neamţ – Iaşi. Ajuns pe varianta Blăgeşti a municipiului Paşcani, Căpăstru a observat pe contrasens două bovine. A încetinit, iar când a văzut că bovinele s-au angajat în traversarea şoselei, a frânat şi a virat spre dreapta, fără a putea însă evita impactul. Microbuzul a ieşit parţial de pe carosabil. Când a coborât din autovehicul, Căpăstru a observat că sub una dintre vaci se afla o femeie. A chemat ambulanţa, dar aceasta nu a mai putut decât să constate decesul. Necropsia avea să demonstreze că moartea femeii a fost urmarea directă a accidentului.

Judecătorii păşcăneni au apreciat că accidentul ar fi putut fi evitat dacă şoferul ar fi circulat cu viteza maximă permisă în zonă, de 50 km/h, sau dacă ar fi frânat imediat ce a intuit pericolul. Pe de altă parte, jumătate din vină a fost atribuită victimei, aceasta angajându-se în traversare printr-un loc nepermis.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.