joi, 20 ianuarie 2022
AcasăNewsletterCine este Aleksei Navalnîi și cum a ajuns ”omul de care Vladimir...

Cine este Aleksei Navalnîi și cum a ajuns ”omul de care Vladimir Putin se teme cel mai tare”. Familie, anchete, milioane de fani, condamnări și opțiuni politice

Sute de poliţişti, autobuze speciale și mașini ale autorităților l-au așteptat pe Aleksei Navalnîi, considerat acum liderul opoziției ruse, la întoarcerea în țară după tentativa de asasinat asupra sa și perioada petrecută în spitalul din Berlin. Nu pentru a investiga episodul prin care a trecut, ci pentru a-l reține. 

După ani întregi în care a încercat minimalizarea importanței sale (Vladimir Putin refuzând chiar să îi pronunțe public numele), Kremlinul a decis, cred comentatorii occidentali, să schimbe strategia. 

Arestarea și condamnarea sa l-au poziționat mai clar în postura pe care o ocupa oricum, neoficial: aceea de principal rival al președintelui Putin. The Wall Street Journal l-a descris drept ”omul de care Vladimir Putin se teme cel mai tare”, iar formularea s-a lipit de imaginea sa. 

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE