Cine este candidatul independent care luptă cu Clotilde Armand: a fost dat afară din funcția de prodecan

Data:

spot_img

Candidatul independent care luptă cu Clotilde Armand este Dan Podaru. Acesta a demisionat din PNL, partid pe listele căruia a devenit consilier local, nemulțumit de cum a gestionat acest partid „situația cu primarul Sectorului 1”.

Dan Podaru a avut mai multe conflicte cu Clotilde Armand, în acest mandat.

„Suntem martorii unei guvernări incompetente şi oportuniste, pentru care trocul politic şi servirea intereselor de grup în dispreţul legii şi al intereselor cetăţenilor primează.

Rezultatele dezastruoase ale acestei politici le vedem astăzi ilustrate ‘ca la carte’ de incompetenţa actualului primar al Sectorului 1, Clotilde Armand.

Ajunsă la putere cu sprijinul PNL, ea şi-a găsit acum culcuş în braţele altor formaţiuni politice pentru a putea candida din nou”, este argumentul cu care candidează fostul consilier local PNL.

Citește și: Iohannis intră în competiția pentru secretar general al NATO. Susține că nu renunță la funcție

De ce a demisionat din PNL

Dan Podaru a declarat că a ales să demisioneze din funcția de consilier local pentru că era nemulțumit de modul în care PNL a gestionat situația cu Clotilde Armand.

„În urmă cu 4 ani, am aderat la proiectul pe care PNL îl propunea pentru Sectorul 1, devenind consilier local. Pe parcurs, însă, politica promovată de liderii organizaţiei de sector s-a rezumat doar la eschive politice, din dorinţa de a ieşi basma curată din dezastrul produs de actualul primar Clotilde Armand. Din acest motiv, am demisionat din PNL şi din funcţia de consilier local”, a declarat Dan Podaru, potrivit unui comunicat de presă.

Dan Podaru a mai menționat că în timpul mandatului ce consilier a promovat proiecte de dezvoltare comunicară fiind și unul dintre „cei mai constanţi critici ai ilegalităţilor” edilului Armand.

„Aceasta nu doar că ignoră deciziile Consiliului Local (nepunând în practică peste 200 de hotărâri ale acestui consiliu), ci guvernează în dispreţul legii, după propriile reguli inventate, aşa cum arată, între altele, Raportul auditului financiar pentru anul 2022 nr. 17140/22.02.2024 al Curţii de Conturi, care identifică nereguli financiare în valoare de 701.600.111 lei în contabilitatea Primăriei Sector 1”, a menționat Dan Podaru.

Citește și: Calculele PSD și PNL pentru Primăria București. Scorul surprinzător obținut de Ionuț Lupescu

Candidatul independent care luptă cu Clotilde Armand

Dan Podaru a fost și prodecan al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București, până a fost dat afară în vara anului trecut în urma mai multor discuții.

La acea dată, decanul FJSC, Antonio Momoc, spunea că a avut două motive principale pentru care a ales să-l concedieze pe Dan Podaru, mai exact o serie de articole apărute în presă, dar și discuțiile apărute în interiorul instituției.

Înainte ca Dan Podaru să fie demis, a apărut un articol care susținea că, prin intermediul acestuia, FJSC devenise o anexă PNL.

Punctul culminant a fost încheierea unui parteneriat între facultate și o agenție de publicitate, WOPA, deținută de un alt membru PNL. Astfel, firma privată avea acces exclusiv la o sursă de forță de muncă importantă, mai exact, studenții FJSC de la secția de publicitate.

WOPA, acuzată că se promova după bunul plac

În același contract, se specula faptul că WOPA putea să-și promoveze identitatea ca partener oficial al UB-FJSC chiar pe site-ul facultății.

Principalul acționar WOPA este Ionuț Datcu, a ajuns să fie un invitat permanent la un curs de master unde titular era chiar Dan Podaru.

Articolele care au dus la demisia lui Dan Podaru din funcția de prodecan arătau și relația acestuia cu un alt acționar de la WOPA, Costin Buta. Potrivit unor documente obținute de Centrul de Investigații Media, cei doi au fost colegi în forul de conducere al PNL Sector 1, iar Buta a fost cel care s-a ocupat de parteneriatul cu FJSC.

Funcția lui Momoc, pusă în pericol

Neînțelegerile din cadrul FJSC despre care făcea referință decanul Antonio Momoc vizau nemulțumirea cadrelor didactice care se plângeau de managementul lui Podaru. Fostul prodecan a fost ales chiar de Antonio Momoc în această funcție.

Cadrele universitare simțeau că nu există o reprezentare echitabilă a celor două departamente din cadrul FJSC. Cei din departamentul de jurnalism își doreau să existe și un prodecan din partea lor.

Această situație a ajuns până la rectorat, iar în cadrul unei ședințe de consiliu a facultății, rectorul Universității București a propus chiar demiterea decanului Momoc, dar și pe cea a prodecanului Dan Podaru.

Citește și: Calculele PSD și PNL pentru Primăria București. Scorul surprinzător obținut de Ionuț Lupescu

Candidatul independent care luptă cu Clotilde Armand a catalogat demiterea lui ca fiind una abuzivă care se bazează pe acuzații nefondate.

„Consider că această decizie este abuzivă și se fundamentează doar pe acuzațiile nefondate și neverificate, prezentate într-un pseudo articol ce îmbină: ficțiunea, supozițiile și subiectivismul.

Vreau să cred, deocamdată, că cei care au pus în practică acest abuz sunt doar victimele unei manipulări și nu parte a unei acțiuni de epurare politică, demnă de vremea lui Ștefan Gheorghiu, de care poate nu au fost conștienți.

Subliniez că Rectorul Universității din București știe cu exactitate că parteneriatele și contractele despre care se vorbește în pseudo articole sunt semnate la nivelul Universității, de directorii departamentelor și chiar de către Rectorul Universității din București, iar aceste contracte sunt perfect legale”, a reacțopnat Dan Podaru pe pagina sa de Facebook în luna iunie a anului trecut.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

REPER o susține pe Elena Lasconi în turul I al alegerilor prezidențiale

REPER a anunțat oficial joi că o susține pe...

Lasconi, un fel de Reagan mioritic? | Deutsche Welle

Elena Lasconi, 52 de ani, se arată foarte sigură...

Fostul ministru Raluca Prună despre presiunile făcute de Iohannis pentru numirea Procurorului General

Fost ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca...