duminică, 29 mai 2022
AcasăLa ziActualitateCine este câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lotului 4 al drumului...

Cine este câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lotului 4 al drumului expres Craiova – Piteşti

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a comunicat miercuri rezultatul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare și execuție drum expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4”. Valoarea contractului depășește 617 milioane de lei, fără TVA.

Atribuirea are loc la trei luni de la finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor dispus de Curtea de Apel București prin hotărârea pronunțată în noiembrie 2020 și adusă, în decembrie, la cunoștința autorității contractante.Ofertantul desemnat câștigător în cadrul procedurii de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția Tronsonul 4 al drumului expres Craiova – Pitești este Asocierea S.C SA&PE Construct S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. (S.C. SA&PE Construct S.R.L. – Lider de asociere), cu preţul de 617.080.915,60 lei, fără TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție ofertată este de 10 ani. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drumului Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4, cu o lungime de 31,88 km.

Drumul expres Craiova – Piteşti are patru loturi ce totalizează 121 de km.

“Traseul acestui drum expres se desfășoară pe teritoriul Județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1, București – Pitești, la km 121+185”, precizează CNAIR. Potrivit Companiei, semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Întârzierea atribuirii contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului 4 al drumului expres Craiova – Piteşti era previzibilă.

„Curtea de Apel a judecat diferit pe tronsonul 4, anulând contractul semnat de CNAIR cu UMB şi obligând Compania de Drumuri să reevalueze oferta UMB (cifra de afaceri, capacitatea economică, experienţa similară în proiectare, preţul neobişnuit de scăzut pentru organizarea de şantier, punctajul pentru personalul aferent proiectării sau pentru perioada de garanţie suplimentară), precum şi ofertele celorlalţi competitori implicaţi în contestaţii. În urma acestei decizii este greu de crezut că proiectarea pe tronsonul 4 va putea fi finalizată până în primăvara anului următor, astfel încât lucrările să poată începe în forţă odată cu deschiderea sezonului în construcţii. CNAIR trebuie să reevalueze extrem de rapid ofertele, astfel încât să avem până la finalul anului câştigătorul acestei licitaţii”, explica, în noiembrie 2020, Asociaţia Pro Infrastructura.

Drumul expres Craiova-Pitesti va contribui la dezvoltarea  economică a zonei de S-V a României și va asigura corelarea cu proiectele de mare infrastructură deja demarate la nivelul  Coridoarelor IV și IX Pan Europene.   

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE