Cine este Dan Petrescu, cel mai bogat român cu afaceri imobiliare, mort în accidentul aviatic de la Milano

Data:

Omul de afaceri Dan Petrescu (68 de ani), care și-a pierdut viața împreună cu soția și băiatul său, era considerat în mediul afacerilor imobiliare drept cel mai mare investitor din piață. Petrescu s-a aflat la manșa avionului, potrivit presei italiene.

Potrivit Antena 3, Petrescu controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comercial

Potrivit Adevărul.ro, chiar şi fostul tenismen Ion Ţiriac a susţinut de mai multe ori public faptul că Dan Petrescu este mai bogat decât el. „Dan Petrescu: avere de 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Ţiriac: Unicredit Ţiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare.

Bun prieten cu Adrian Sârbu şi cu alţi moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el”, scria o jurnalistă despre misteriosul român, în binecunoscuta listă a „Grupului de la Monaco”.

Plecat în Germania înainte de 1989, afaceristul Dan Petrescu s-a întors în România imediat după Revoluţie, iar partener în afaceri i-a fost Ion Ţiriac, pe care a reușit să-l depășească la capitolul avere, informează știriromânia.ro

Zeci de magazine METRO, AUCHAN, CARREFOUR, REAL, BILLA, au fost clădite pe terenurile sale, construite de el şi închiriate pentru 10-15-20 de ani  companiilor operatoare. Aşa ar fi strâns o avere de peste un miliard de euro, fiind considerat cel mai bogat român.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale peste cel mai mare han din București

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale...

Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Trei zile de Open Data Hachathon. Hackathonul bunei guvernări...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...