Cine este tânăra cu cetățenie română ucisă de Hamas după ce a fost luată ostatică

Data:

spot_img

Cine este tânăra cu cetățenie română ucisă de Hamas după ce a fost luată ostatică – avea doar 27 de ani. Ambasada Israelului la Bucureşti a confirmat sâmbătă seară, 16 decembrie, că o tânără cu cetățenie română luată ostatică de gruparea teroristă Hamas a fost ucisă.

Într-o postare postată pe Facebook, ambasada precizează că este vorba despre Inbar Haiman, o tânără de 27 de ani, studentă la Arte.

„Am aflat cu profundă tristeţe vestea care confirmă decesul tinerei Inbar Haiman, ucisă de teroriştii Hamas. În vârstă de doar 27 de ani, Inbar avea cetăţenie română şi era studentă la Arte.

Executa lucrări de artă stradală deosebite şi numele sub care era cunoscută în Israel şi în lume era „Pink”, semnătura ei inconfundabilă”, se arată în mesaj.

Potrivit sursei citate, tânăra a fost răpită de teroriştii Hamas pe 7 octombrie, în timp ce se afla la festivalul de muzică Nova.

„De atunci, colegii ei de breaslă îi inscripţionau numele pentru a cere eliberarea ei, ”Free Pink”, au mai scris reprezentanții ambasadei, citați de Ziarul de Iași.

Citește și De ce unii români consideră perioada comunismului ca una favorabilă – legătura cu analfabetismul funcțional

Un „conflict regional mai amplu”

PRESShub a relatat că SUA anunță că războiul dintre Israel și Hamas nu se va extinde. „Un conflict regional extins în Orientul Mijlociu a fost descurajat”.

Un „conflict regional mai amplu” în Orientul Mijlociu a fost descurajat, a declarat sâmbătă pentru BBC purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din SUA. Generalul de brigadă Patrick S Ryder a declarat că „în acest moment, considerăm că acest conflict este limitat între Israel și Hamas”.

Declarația oficialului american vine pe fondul temerilor că războiul dintre Israel și organizația teroristă Hamas ar fi putut antrena mai multe țări din regiune, cu posibilitatea de a se transforma într-un conflict regional.

Intervenția purtătorului de cuvânt al Pentagonului are loc după ce liderul grupării teroriste Hezbollah, Hassan Nasrallah, a ținut primul său discurs de la atacurile din 7 octombrie, un discurs în care nu a vorbit despre lansarea unui război cu Israelul.

Citește și: Liberty Steel revinde minereul de fier destinat combinatului de la Galați

„A fost un obiectiv cheie pentru guvernul nostru”

Întrebat dacă Hezbollah a fost descurajat cu succes să intre în conflict, Ryder a spus: „A fost un obiectiv cheie pentru guvernul nostru și pentru Ministerul Apărării să împiedicăm ca acest lucru să devină un conflict regional mai amplu”.

„Acesta este motivul pentru care am desfășurat capacități suplimentare pentru a include două grupuri de atac ale portavioanelor americane în regiune, pentru a ne oferi o varietate de opțiuni și capacități, în cazul în care ar trebui să răspundem la o gamă întreagă de situații neprevăzute”, a mai spus oficialul american.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sat de vânzare în Italia la prețul de un milion de euro | Aktual24

Un întreg sat a fost scos la vânzare în...

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...