Cine este tânăra din România selectată la prestigioasa Academie Militară „West Point” din SUA și cum a reușit această performanță

Data:

spot_img

O elevă a Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza a a reușit să ocupe singurul loc alocat pentru România, în acest an, la Academia Militară „West Point” din SUA.

Plutonier adjutant Ingrid Vârlan a fost admisă la prestigioasa instituție militară în urma unui proces de admitere extrem de competitiv și bazat pe un număr de criterii foarte selective.

„West Point, cea mai prestigioasă academie militara din US și una dintre cele mai recunoscute în lume, cu o tradiție ce depășește 200 de ani, a reprezentat pentru mine încă de la începuturile experienței mele de elev militar un vis frumos, parte a unui gând măreț ce începea să se contureze.

Clasa a IX-a, începuturi și un gând, clasele a X-a și a XI-a, pandemie și așteptări, clasa a XII-a doar extrem de multă muncă și 12 teste / etape înainte de primirea acceptului final. Scrisoarea din partea USMA (United States Military Academy / „West Point” – n. red.) a venit vineri și lucrurile sunt fierbinți, atât de fierbinți încât nici nu știu cum să mă bucur, este un paradox să lupți atât pentru un obiectiv, să sacrifici totul pentru a-l obține, să ai mâinile sângerânde după antrenamente și creierul aburind după sute de teste de engleză și matematică, iar mai apoi, după un plâns, un râs și multe îmbrățișări să te gândești deja la următorul pas”, spune Ingrid Vârlan.

Citește și: „Europa trebuie să se pregătească pentru a asigura necesarul de gaz natural pentru iarna viitoare”

Experiența Bacalaureatului american

Conducerea Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” susține că Ingrid Vârlan este apreciată ca unul dintre cei mai buni elevi ai liceului, ca urmare a unei combinații perfecte între muncă, seriozitate și consecvența cu care și-a urmat visul, a faptului că a performat la cel mai înalt nivel atât la învățătură, cât și în numeroasele activități în care s-a implicat. A reușit să-și împartă timpul între orele la clasă, activitățile extracurriculare, pregătirea militară, proiectele Erasmus+, îndatoririle de elev gradat, voluntariat și dezvoltare personală.

„La sfârșitul anului 2021 am primit cu mare onoare rezultatul testelor primei etape în care am fost nominalizată/desemnată oficial candidat unic al României pentru USMA. Satisfacție mare, motiv de fericire și multe emoții, dar totuși am fost avizată că sunt la jumătatea drumului și că urmează etapa a 2-a în proces, timp în care va trebui să relaționez direct cu academia și că voi avea de susținut noi evaluări, respectiv testele TOEFL și SAT.

Experiența Bac-ului american a fost unică și, după extrem de multe teste de engleză și matematică aplicată și parcurgerea unui „ceaslov” de 1500 de pagini, mă bucur de final.

O lună până va susține Bacalaureatul-ul românesc

Rezultatele obținute la test, respectiv clasarea în primii 9% din totalul celor care au dat testul în acest an mă bucură, în plus, clasarea în 1% procent la partea de matematică mă onorează pe mine și pe toți cei care mi-au fost dascăli în acești 12 ani de școală”, povestește viitoarea studentă la „West Point”.

Ingrid Vârlan mai are o lună până va susține Bacalaureatul-ul românesc, iar apoi încă o lună până la plecarea în SUA.

„Aceste două luni vor fi extrem de încărcate și va trebui să valorific în mod optim scurtul timp rămas pentru pregătirea de Bac, dar și cea militară/sportivă pentru Cadet basic training sau Beast Barracks – perioadă de șase săptămâni în care va trebui să fac față cu succes la programul militar de pregătire extrem de dificil și solicitant fizic și mental”, spune Ingrid Vârlan.

Citește și: Trageri de luptă efectuate de vânătorii de munte din Forța de Răspuns a NATO

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Putin a cerut gravarea inițialelor sale pe cruciulițele purtate de soldaţi | The Epoch Times

Putin a cerut gravarea inițialelor sale pe cruciulițele purtate...

Maia Sandu: Rusia folosește din nou energia ca armă, în Republica Moldova

Frig, întuneric, incertitudine și multă propagandă – este atmosfera...