Cine profită de alegerea lui Trump în România? | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Există o susținere explicită a celei mai cunoscute fundații republicane, The Heritage Foundation, pentru candidatul liberal la președinție, Nicolae Ciucă.

The Heritage Foundation a devenit influentă în perioada președintelui republican Ronald Regan, căruia i-a furnizat multe dintre ideile care au dus în final la sfârșitul Războiului Rece. Pentru Donald Trump, Fundația a pregătit Project 2025, o listă de dorințe, care se întinde pe 900 de pagini și care reprezintă programul proaspătului președinte ales al Statelor Unite: un set de idei care extind puterea prezidențială și impun o viziune socială ultra-conservatoare. Trump a respins câteva idei din Project 2025, dar viitorul său vicepreședinte a recomandat și îmbrățișat acest manual de guvernare, mai cu seamă că zeci de foști oficiali din perioada primului mandat Trump au contribuit la Proiect 2025 , iar unii vor fi rechemați la Casa Albă.

Citește și: Un securist dovedit vrea să ajungă senator prin partidul lui Șoșoacă

În 1981, The Heritage Foundation a furnizat echipei Reagan planul politicilor sale, iar în 2016 a făcut același lucru pentru administrația Trump. Organizațiile de tip think thanks care funcționează pe lângă partidele americane obișnuiesc să facă liste cu politicile care ar trebui puse în practică. Heritage influențează de mai bine de 50 de ani administrațiile republicane de la Washington.

Între altele, Project 2025 prevede ca întreaga birocrație federală, inclusiv instituțiile independente, cum este Departamentul de Justiție, să fie plasate sub controlul direct al președintelui: o idee cunoscută ca teorie unitară a executivului, potrivit căreia președintele Statelor Unite are autoritate unică asupra puterii executive.

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: Scandalul „fermelor de boți”. Ministrul Digitalizării spune că au fost identificate reţele care încercau să promoveze candidaţi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: AGERPRES / EPA/CAROLINE BREHMAN)

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lasconi, un fel de Reagan mioritic? | Deutsche Welle

Elena Lasconi, 52 de ani, se arată foarte sigură...

Fostul ministru Raluca Prună despre presiunile făcute de Iohannis pentru numirea Procurorului General

Fost ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca...

Schimbarea la față a lui George Simion

Candidatul AUR la președinție, George Simion, în vârstă de...