miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCine salvează patrimoniul cultural al Timișoarei?

Cine salvează patrimoniul cultural al Timișoarei?

Despre patrimoniul cultural al Timișoarei s-au scris multe pagini de ziar și s-au realizat sute de reportaje în centrul cărora s-au regăsit cele aproximativ 14.000 de clădiri istorice de o frumusețe, cândva, extraordinară. Însă nici acum nu există o strategie coerentă prin care bijuteriile arhitecturale ale orașului să fie restaurate. Iar singura măsură de coerciție este suspendată.

Taxa pe paragină nu se mai aplică pentru că primăria nu își mai permite să piardă procesele intentate de proprietari. Procedura de supraimpozitare este ilegală, a descoperit Dominic Fritz, care a blocat supraimpozitarea.

Potrivit edilului-șef, în 2018 au fost deschise 40 de procese, iar Primăria Timișoara le-a pierdut pe toate. Alte 37 de decizii de supraimpozitare au fost contestate în 2019 de proprietari și au avut câștig de cauză în totalitate. La fel s-a întâmplat și anul acesta, în cazul a 27 de procese. Pierdute, până la ultimul, de Primărie! Problema este că toate cheltuielile de judecată sunt achitate tot din bugetul local, iar munca și resursa umană folosite pentru întocmirea dosarelor a fost pur și simplu aruncată pe sâmbetei.

Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE