Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3: actualul primar, Robert Negoiță, își dorește un nou mandat. Candidează ca independent, susținut de PSD-PNL.
În cursă s-a mai înscris și un alt candidat independent, Ana Maria Ciceală, sprijinită de susţinută de Alianţa REPER SENS URS. Alianța Dreapta Unită îl susține pe Lucian Judele.
Din partea AUR participă Alexandru Marco Niţă, iar de la Partidul Umanist Social Liberal, Vasile Negrilă. Partidul S.O.S România, al Dianei Șoșoacă s-a înscris în cursă cu Gheorghe Daniel Paul Romeo.
Citește și: Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au
Robert Negoiță are deja trei mandate de primar
Robert Negoiță este primar al Sectorului 3 din anul 2012. Și-a început cariera politică în 2004, când s-a înscris în PSD.
În 2010 a devenit vicepreședinte al PSD, iar în același an a fost ales președinte PSD Ilfov. Un an mai târziu a preluat interimatul PSD Sector 3.
Robert Negoiță a candidat în 2012 la alegerile pentru Primăria Sectorului 3 din partea USL și a câștigat.
A fost primar până în august 2020, când al doilea mandat i-a încetat de drept după ce a ales să se înscrie în alt partid pentru alegerile din acel an, conform unui ordin al Prefectului Bucureștiului în urma sesizării formulate de Filiala Sector 3 a partidului de opoziție USR.
Robert Negoiță a absolvit Facultatea de Drept în 2007 (Universitatea Bioterra) și Facultatea de Economie a Turismului Intern și Internațional (Universitatea Româno-Americană).
Citește și: Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei și ce avere au
Ce avere are Robert Negoiță. Este printre cei mai bogați primar
Cel mai bogat primar din București are, potrivit declarației sale de avere din 2023, nu mai puțin de 25 de terenuri. 14 dintre acestea sunt agricole și au în total o suprafață de peste 8 hectare de metri pătrați, iar celelalte 11 sunt intravilane.
Robert Negoiță are 4 case de locuit, 3 în Voluntari și un în Constanța, cu o suprafață totală de 1.114 mp. Mai deține și un spațiu comercial de 1.000 mp și 4 alte categorii de bunuri imobiliare de peste 18.000 de mp.
Edilul de la Sectorul 3 este acționar la două firme, Magic Water Park SRL și SC Domus Stil Real Estate Solution SRL, unde are acțiuni în total de peste 52 milioane de lei.
Însă acesta are și mai multe credite, inclusiv către ANAF, unde datorează 268 de milioane de lei. Negoiță datorează și aproape 6 milioane de euro către trei bănci, dar și 15 milioane de lei către mai multe primării și firme.
Veniturile încasate de Robert Negoiță sunt de 185.736 de lei anual, din salariul de primar al Sectorului 3. dar mai încasează și 23.341 de lei pe an de la Comitetul European al Regiunilor.
Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3. Lucian Judele
Lucian Judele este actualul viceprimar de la Sectorul 3 și candidează pentru funcția de primar susținut de Alianța Dreapta Unită.
După terminarea liceului, acesta a urmat o școală postliceală sanitară, iar apoi a profesat ca asistent medical, timp de 6 ani, în Italia.
S-a întors în țară în 2016, iar în 2019 a primit funcția de președinte al Filialei PLUS Sector 3, apoi USR Sector 3.
Lucian Judele a devenit ulterior consilier local din partea USR-PLUS, iar din octombrie 2020 este viceprimar.
Ce avere are Lucian Judele
În declarația sa de avere nu figurează niciun teren și nicio locuință sau autovehicule.
Lucian Judele are însă menționate două conturi bancare, unul cu 83.000 de lei și altul cu 25.000 de euro.
Singurul venit al acestuia este cel obținut de la Primăria Sectorului 3, salariul de viceprimar.
Ana Ciceală, olimpica din politică
Ana Ciceală (41 de ani) s-a născut în Craiova. A venit la București pentru a urma Facultatea de Filosofie de la Universitatea București, unde a intrat fără examen de admitere fiindcă era olimpică națională la logică.
După facultate, a lucrat în departamentul de resurse umane al Philip Morris, apoi, după un an, într-o companie daneză de silvicultură și apoi într-una de outsourcing, unde coordona echipe din mai multe țări.
A intrat în politică o dată cu înființarea Uniunii Salvați Bucureștiul, care ulterior a devenit Uniunea Salvați România (USR). Din 2019, a devenit membră în Biroul Național al USR.
Din 2016, este consilier municipal la Primăria București. A fost unul dintre cei mai activi adversari politici ai Gabrielei Firea, primarul general de atunci. În ședințele de Consiliu General, Ana Ciceală a fost mereu ținta violenței verbale a viceprimarului PSD, Aurelian Bădulescu.
În 2020, ar fi trebuit să candideze la Primăria Sectorului 3 din partea USR-PLUS, însă, în urma negocierilor cu PNL și PMP, partidul a decis să susțină un candidat propus de liberali.
În același an, a plecat din USR, dar a rămas în politică. Locuiește în Sectorul 3.
Ce avere are Ana Ciceală
În declarația acesteia de avere nu apar terenuri, însă deține un apartament în București de 49 mp.
Ana Ciceală are două surse de venit declarate. Una este salariul de consilier al Primăriei Municipale, de 14.604 de lei pe an și 19.320 de lei anual din închirierea unui imobil.
Citește și: Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2 și ce avere au
Cine sunt candidații de la Primăria Sectorului 3. Vasile Negrilă
Vasile Negrilă este din 2016 consilier local la Sectorul 4, iar în 2010 a fost numit Director al Administrației Domeniului Public în Sectorul 4, unde s-a implicat în construirea parcurilor Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor.
Acesta a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Spiru Haret ”și are și două diplome de master, în Drept comunitar și Științe politice.
Are și o firmă unde oferă servicii specializate de consultanță în domeniul administratiei publice.
Acum candidează pentru funcția de primar al Sectorului 3 din partea Partidului Umanist Social Liberal, formațiune controlată de Dan Voiculescu și condusă de Cristian Popescu Piedone.
Ce avere are Vasile Negrilă
Ultima declarație de avere a acestuia datează din 2020, când avea pe numele lui și al soției 3 locuințe.
A mai moștenit și 2 mașini, o Skoda din 2012 și un Opel Corsa din 2004.
Candidatul PUSL a declarat și un cont în care are 7.386 de lei. Vasile Negrilă are de achitat și un credit de 55.000 de euro.
Acesta are un venit anual de 50.377 de lei ca indemnizație de consilier.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Ați scăpat din vedere că Lucian Judele a urmat facultatea de drept la Spiru Haret între 2014 și 2018, în timp ce în CV-ul său pretinde că a fost manager (desi n-avea studii) la “Azil pentru persoane vârstnice care nu sunt autosuficiente Crucea de Malta” în zona Como, Italia, între 2013 și 2016.