Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 4: s-au anunțat 7 candidați, printre care și actualul edil, Daniel Băluță, susținut de Alianța PSD-PNL.
Contracandidatul acestuia din partea Alianței Dreapta Unită este Paul Ene, iar de la REPER, Cătălin Teniţă. Partidul S.O.S, al Dianei Șoșoacă, o susține pe Luana Tîrziu. AUR intră în cursă cu Matei Ștefănescu.
Candidatul PRM este Simion Dan Călina, iar din partea Partidului Dreptate şi Respect în Europa pentru Toţi (D.R.E.P.T.) participă Mariana Daniela Manole.
Citește și: Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei și ce avere au
Daniel Băluță i-a luat locul lui Piedone, după Colectiv
Actualul primar de la Sectorul 4, Daniel Băluță (47 de ani), vrea să obțină al treilea mandat.
A absolvit Liceul Teoretic „Ion Creangă”, secția – Matematică – Informatică, între anii 1991 – 1995. În 2001, a absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină Carol Davila din București.
Și-a început cariera în administrația publică în 2012, din poziția de consilier local la Sectorul 4, iar între anii 2013-2016 a fost viceprimar.
În urma tragediei Colectiv, din 2015, Cristian Popescu Piedone a demisionat din funcția de primar al Sectorului 4, iar Daniel Băluță a devenit primar interimar.
Ulterior, a câștigat atât alegerile din 2016, cât și pe cele din 2020 pentru funcția de edil.
Citește și: Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au
Ce avere are Daniel Băluță
Potrivit declarației de avere din anul 2023, Daniel Băluță are, împreună cu soția sa, un teren în București de 294 mp, obținut prin donație.
Daniel Băluță deține tot împreună cu soția o casă în București de 269 mp, despre care susține că a primit-o tot cu titlul de donație.
În declarație se mai menționează și un apartament de 68 mp, din care are 50%.
Primarul Sectorului 4 deține și bijuterii, ceasuri și tablouri cu o valoare totală de 15.000 de euro. Dar și mai multe conturi bancare în care are, în total, peste 53.000 de lei, 401 euro și 606 dolari.
Băluță deține părți sociale la firmele AAB Spektra Dent Baluta Daniel și AAB Spektra Dent Baluta Andreea Mihaela, dar și un împrumut în nume personal de 50.000 de lei. Edilul a declarat că mai are de achitat un împrumut bancar de 100.000 de lei.
Sursele sale de venit provin, oficial, de la Primăria Sectorul 4, de unde încasează 130.632 de lei anual și de la Comitetul European al Regiunilor, de unde primește 400 de euro, ca reprezentat al României.
Citește și: Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3 și ce averi au
Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 4: Paul Ene
Paul Ene reprezintă Alianţa Dreapta Unită în lupta de la Sectorul 4. În anul 2021, acesta a fost numit de Florin Cîțu secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.
De profesie, Paul Ene este inginer IT și de-a lungul timpului a lucrat pentru mai multe companii din acest domeniu.
„Sunt căsătorit, am o fetiţă de doi ani şi jumătate şi locuim cu toţii în Sectorul 4. Sectorul în care m-am născut, m-am educat şi am trăit toată viaţa”, este caracterizarea pe care şi-o face el pe pagina sa de candidat.
Ce avere are Paul Ene
În acest moment, nu există o declarație de avere a lui Paul Ene actualizată. În 2022, deținea un apartament de 35 mp în București, dar și titluri în valoare de 5.000 de euro. În declarația de avere mai figura și un credit de 200.000 de lei.
Sursele acestuia de venit proveneau ca urmare a funcției sale de analist în cadrul companiei Axway Romania, de unde încasa 17.500 de lei anual. În plus, acesta mai primea și 67.931 de lei pe an de la Ministerul Economiei.
Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 4: Cătălin Teniţă, din partea REPER
Cătălin Teniţă candidează la funcţia de edil din partea REPER. În prezent, a devenit deputat, din partea Alianței USR PLUS. Este și antreprenor digital.
În 2000, a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București, cu o lucrare de diplomă pe teme de Drept Comunitar, „Regimul ajutoarelor de stat în Uniunea Europeană”.
Între 2002 și 2003 a participat la cursurile și examenele de masterat din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, fără a-și susține disertația.
În septembrie 2022, Cătălin Teniță a părăsit USR, din cauza diferențelor de opinii privind transparența și democrația internă.
Tot atunci, s-a alăturat Partidului REPER, unde are funcția de co-președinte al filialei București.
Citește și: Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 6 și ce averi au
Ce avere are Cătălin Teniță
Potrivit declarației de avere din 2023, Cătălin Teniță are 2 terenuri, ambele în București. Teniță deține și o casă de 215 mp, dar și un apartament de 51 de mp.
Cătălin Teniță are și o Toyota Corolla fabricată în 2021, dar și o colecție de cărți estimată la 18.000 de euro.
Teniță are și mai multe conturi bancare în care are, în total, peste 139.000 de lei, peste 50.000 de euro, dar și peste 560.000 de dolari.
Candidatul REPER are și titluri deține și titluri în valoare de 20.103 de lei.
Acesta are și mai multe surse de venit. Una dintre ele este salariul de deputat, adică 135.481 de lei pe an, chiria pe un sediu social, de 5.850 de lei, dar și venituri din dividende.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!