PRESShub a analizat listele deputaților partidului extremist S.O.S. România. Printre ei am descoperit urmăriți penali, traseiști politici, dar și un magistrat cu pensie specială de 4.500 de euro pe lună.
Dumitru Coarnă a câștigat un loc de deputat în Parlamentul României fiind ales în București. Fost polițist, fost lider de sindicat al polițiștilor, Coarnă a fost ales în 2020 deputat din partea PSD, peste trei ani a trecut la AUR și apoi s-a înscris în partidul Dianei Șoșoacă.
În mai 2023, Coarnă s-a adresat parlamentarilor PSD de la tribuna Camerei Deputaților. „Eu ştiu că sunteţi homosexuali şi aţi văzut la televizor, în grup, ce aţi făcut între voi. Nu puteţi avea copii, nu vă bateţi joc de ţara asta. O să vă vină rândul, trădătorilor!”, a spus Coarnă.
Judecătoarea care este și politiciană
Mariana Vârgă este la primul mandat de deputat și a fost aleasă pe listele S.O.S. după ce inițial s-a înscris în partidul lui Liviu Dragnea. PRESShub a scris despre aceasta că fosta-vicepreședinte al Asociației Magistraților din România (AMR) Mariana Vârgă a intrat în politică la două luni după pensionare și s-a înscris în Alianța pentru Patrie, partidul condus de Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea.
S-a răzgândit repede și a trecut la AUR. Apoi, a candidat la europarlamentare din partea PUSL, partidului fondat de Dan Voiculescu. Fără succes, așa că s-a înscris în partidul Dianei Șoșoacă. Vârgă (56 de ani) a încasat anul trecut o pensie de 264.000 de lei, adică 22.000 de lei pe lună net, la care s-au adăugat „drepturi salariale restante” de 95.000 de lei.
În 2022 a finalizat un master la SNSPA și până în primăvara acelui an a fost judecător, președintele Tribunalului Argeș.
Ionel Goidescu candidează pe listele S.O.S. la Camera Deputaților din Brașov, fiind fost primar al Predealului și având un istoric politic marcat de frecvente schimbări de partid. Potrivit Bună ziua Brașov, în 2012, chiar dacă era primar al orașului Predeal, PDL-ul i-a retras sprijinul politic, însă Goidescu a continuat ca independent și a pierdut în fața liberalului Liviu Cocoș. Ulterior, Goidescu s-a înscris în Forța Civică, ADN și alte formațiuni, înainte de a se alătura S.O.S. România.
În 2010, viceprimarul din Predeal a susținut că patru apropiați ai lui Ionel Goidescu l-ar fi agresat, după mai multe discuții contradictorii cu acesta de la ședințele de plen. Fostul primar susține că nu ar fi avut niciodată conflicte cu viceprimarul, conform Adevărul.
Ciprian Ciubuc este candidatul de pe listele S.O.S. România din Neamț, care a intrat în Parlament pe listele AUR în 2022. El a fost urmărit penal pentru că ar fi distrus cu turma de oi o pajiște care nu îi aparținea, conform G4media. A luat împrumut 3.000 de euro de la Ana-Maria Gavrilă, președinta Partidului Oamenilor Tineri, conform declarației de avere a acesteia.
La primul tur de alegeri, Ciprian Ciubuc, deputat din partea S.O.S. România, este cercetat de Poliția Capitalei, după ce s-a filmat în cabina de vot, distribuind clipul pe rețele sociale, desenând un chenar cu numele Dianei Șoșoacă. Acesta a încălcat legea electorală, care interzice filmarea sau fotografia în cabinele de vot, pentru a proteja secretul votului.
Citește și: CSM și-a ales conducerea pentru anul viitor
La Galați, pe lista de la Camera Deputaților a fost trimis Florin Jianu, fost membru PSD, fost director la firma de salubritate din Mangalia, fost city manager la Primăria Mangalia.
La Timiș, S.O.S. va avea doi deputați: Ana Marcela Baș și Ludovic Mardari. Cel din urmă a fost parlamentar din partea Partidului România Mare (PRM).
Alexandru Băișanu este candidat la Camera deputaților pe listele S.O.S. România de la Suceava, fost deputat PNL. Potrivit Adevărul, în 2021, Băișanu a fost acuzat de șantaj, amenințare și tulburare de posesie. Ulterior, poliția și jandarmeria au descins în locuința deputatului. Acesta a fost audiat de autorități în dosarul de șantaj și a fost reținut 24 de ore.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(FOTO: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO)