Cine sunt oamenii lui Putin care nu au vrut să lupte în războiul din Ucraina

Data:

Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei au fost concediați pentru că au refuzat să lupte în Ucraina, arată documente judiciare postate pe site-ul unei instanţe locale, relazează The Guardian. Concedierea membrilor Rosgvardia a ieşit la iveală după ce militarii ruşi au contestat măsura.

Cazul celor 115 membri ai Gărzii Naționale a Rusiei, cunoscută ca armata privată a lui Vladimir Putin, a ieşit la lumină miercuri, după ce o instanță locală rusă a respins procesul lor colectiv care contesta concedierea lor anterioară.

Potrivit deciziei tribunalului, publicată pe site-ul său, procesul a fost respins după ce judecătorul a stabilit că soldații au fost concediați pe bună dreptate pentru că au „refuzat să îndeplinească o misiune oficială” de a lupta în Ucraina.

Procesul a fost foarte rapid

Andrei Sabinin, avocatul care i-a reprezentat pe cei 115 soldați, a declarat că decizia instanței a fost „fără precedent de rapidă”, având în vedere complexitatea cazului.

„Îmi exprim îndoielile cu privire la corectitudinea procesului în ansamblu, deoarece clienților mei nu li s-a permis să cheme anumiți martori, iar mai multe documente au fost respinse de către instanță”, a spus Sabinin.

Potrivit lui Sabinin, comandanții unității Rosgvardia le-au oferit soldaților opțiunea de a nu lupta, iar concedierea lor a fost ilegală, titrează HOTNEWS.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...