Cine sunt patronii institutelor de sondare înaintea anului cu patru runde de alegeri. Condamnați pentru corupție, politicieni, jurnaliști

Data:

spot_img

Anul preelectoral pare a fi mană cerească pentru institutele de sondare a opiniei publice, iar ritmul de publicare a sondajelor politice se intensifică rapid. Rezultatele sondajelor publicate în ultima perioadă pe bandă rulantă se bat uneori cap în cap. Unul credita AUR, partid de extremă-dreapta, cu prima șansă (27%) la europarlamentare. După o zi, altul plasa formațiunea pe locul trei. Cine e în spatele sondajelor și ce interes ascund cifrele diferite?

Partidul catalogat ca extremist AUR ajunge, conform unui sondaj realizat în ultima săptămână din august, pe prima poziție într-o viitoare confruntare electorală.

Îl despart două puncte procentuale de PSD (25%) și 12 puncte procentuale de PNL(15%).
Anunțul a fost făcut de institutul de sondare a opiniei publice INSOMAR, după o tăcere de câțiva ani a institutului. Conform actelor de la Registrul Comerțului, acesta este al unei firme care are activitatea suspendată de zece ani.

În 2009, înainte de alegerile prezidențiale, INSOMAR îl credita pe candidatul pierzător, Mircea Geoană, cu 10 procente peste cel care avea să câștige alegerile prezidențiale, Traian Băsescu.

Politologii vremii considerau, la acel moment, că rezultatele sondajului sunt un cadou pe care patronul televiziunii Realitatea, Sorin Ovidiu Vîntu, cercetat penal în mai multe dosare pentru fraude economice, i-l făcea lui Mircea Geoană, în speranța că acesta din urmă îl va putea ajuta după câștigarea alegerilor.

Citește și: Refuzul steriletului. De ce nu mai vor ginecologii să-l monteze femeilor fără copii

INSOMAR S.A. – o afacere suspendată, teoretic, din 2013, controlată de Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă

Institutul Național pentru Studii de Opinie și Marketing (INSOMAR S.A.) a fost înființat în 1999 și era controlat de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Oficial, INSOMAR S.A. și-a suspendat activitatea pe 1 iulie 2013 și are acum ca acționar principal compania petrolieră PSV Company S.A.

La rândul ei, PSV Company este deținută majoritar de offshore-ul cipriot ELBAHOLD LIMITED, cumpărat în 2011 de oamenii de afaceri Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru. Acesta din urmă a fost condamnat pentru corupție la patru ani de închisoare.

Articolul integral, în Europa Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO Facebook Instituția Prefectului – Județul Hunedoara

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul ministru Raluca Prună despre presiunile făcute de Iohannis pentru numirea Procurorului General

Fost ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca...

Primăria Timişoara începe să cumpere clădiri strategice, prin exercitarea dreptului de preempţiune

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, miercuri, că municipalitatea...

Procuror suspendat din funcție de CSM

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...