Cine sunt șefii instituțiilor ineficiente reclamate de primarul Nicușor Dan

Data:

spot_img

În urma discuției primarului Capitalei Nicușor Dan cu premierul Marcel Ciolacu pe problemele de traficul din Capitală, edilul a susținut că există două instituții ineficiente în subordinea primului ministru. Cine conduce ISC și cine este prefectul Capitalei?

”Am avut o discuţie pe trafic cu două componente. În primul rând, ilegalitatea în urbanism şi construcţii şi ineficacitatea de ani de zile a unor instituţii care sunt în subordinea primului ministru: Inspectoratul de Stat în Construcţii şi prefectul”, a declarat primarul Nicușor Dan după o discuție cu premierul Marcel Ciolacu.

Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) este în subordinea premierului. Astfel, în martie 2024, Marcel Ciolacu a numit-o în funcția de inspector general al ISC pe Victorița Dumitrașcu.

Victorița Dumitrașcu este inspector în construcții și lucrează la ISC din 2012. Soțul ei, Ciprian Dumitrașcu este proprietarul firmei de construcții SID International Construct SRL din București, societate aflată în insolvență. Anul trecut, societatea a avut o cifră de afaceri de 52 milioane de lei și un profit de 583.000 de lei. La stat, firma are datorii de 600.000 de lei.

Victorița a fost numită șefa ISC de Marcel Ciolacu în martie 2024. Ea este nepoata Aurei Vasile, fostă deputată PSD în 3 mandate.

Directorul adjunct sprijinit politic

Ionuț Cotarcea este directorul adjunct al ISC. Lucrează din 2013 în instituție, fiind numit politic de PNL, direct pe funcția de subsecretar de stat. În declarația de avere pe anul trecut a precizat că a primit 150.000 de euro „dar de nuntă și botez”, după ce s-a însurat cu o judecătoare din Balș.

Anul trecut a împrumutat cu diverse sume de bani patru firme: Fidagri SRL cu 243.000 de lei, SC Sinc Estate Group cu 18.200 de lei, SC NRG Sole SRL cu 60.000 de lei și SC Dielly Energy SRL cu 395 de lei. În aceste societăți este și asociat.

O altă persoană din conducerea ISC este Doris Mădălina Săileanu, secretar general al ISC. Numită în aprilie 2024 în funcție pentru 6 luni prin decizie a primului ministru, Săileanu lucrează la ISC din 2019, înainte a fost reporter de televiziune.

Prefectul bun la toate

Anul acesta Bucureștiul a avut doi prefecți. Primul a fost Rareș Hopincă, fost city manager al sectorului 5 condus de Cristian Popescu Piedone. Hopincă a fost ales primar în sectorul 2 și urmează să preia funcția de primar.

În acest moment, prefect al Capitalei este Mugur Mihai Toader, numit de PSD și fost primar în sectorul 2 în intervalul 2016-2020.

Înainte de a fi numit prefect, Toader a fost consilier la Camera Deputaților, administrator la Biroul de Turism pentru Tineret SA (BTT) și director la PLAFAR SA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related