Marcel Ciolacu fuge de propria moștenire, nu vrea să plătească decontul dezmățului bugetar și va arunca țara în aer dacă e lăsat s-o facă.
Decizia lui Marcel Ciolacu de a arunca în aer majoritatea proeuropeană, refuzând să intre la guvernare, se bazează pe un calcul cinic. Știe foarte bine că finanțele României sunt praf și că urmează o perioadă crâncenă cu măsuri de austeritate și măriri de taxe și impozite. Știe bine că un guvern minoritar într-o perioadă ca asta înseamnă instabilate și sinucidere politică pentru partidele care îl vor forma.
Ciolacu refuză să „plătească” decontul bugetar
A venit decontul dezmățului bugetar din ultimii trei ani. Un decont pe care însă Marcel Ciolacu refuză să-l plătească, așa că își lasă greaua moștenire pe umerii altora.
S-a speriat, e furios și revanșard. Se aștepta ca de frica extremismului, toate partidele să se alinieze frumos în spatele lui, acceptând tăcute dezastrul pe care li-l pune în brațe.
Citește și: Retragerea PSD de la masa negocierilor. Reacțiile liderilor politici
Se aștepta ca partidele să-l ungă premier doar în virtutea faptului că PSD are 22% și fără el nu se poate construi o majoritate și un guvern cât de cât stabil. Dar un guvern de sacrificiu, de tranziție. Or, Ciolacu se vrea înscăunat pe patru ani, a spus-o clar joi într-un puseu de furie.
Faptul că USR, certăreț, lipsit de logică politicianistă și arta băgatului mizeriei sub covor, a cerut date clare despre situația financiară, măsuri bugetare bazate pe surse și nu pe vorbe goale, pe angajamente fără acoperire, așa cum s-a procedat până acum, l-a scos din minți.
L-a enervat îngrozitor că Ilie Bolojan a pus la îndoială credibilitatea și capacitatea sa de a fi premier. L-au turbat reacțiile din societatea civilă care îi cereau să dea dovadă că a înțeles lecția primită la vot și să facă un pas în spate.
Continuarea în Revista22
Urmăriți PressHUB și pe Google News!