Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, atunci când a lăsat de înțeles că a fi născut la Iași, Vaslui sau Neamț reprezintă un fel de stigmă, de rușine, te face un om inferior.
Am reacționat, ce-i drept, dar nu pot spune că m-a surprins poziția acestui golănaș de Buzău. Nu am avut nici un moment așteptări de înțelepciune de la un politician care a ocolit de mic educația, manierele și eleganța.
Oricât s-ar chinui consilierii săi să-l transforme într-un aristocrat, tot se văd izmenele cum ies de sub pantalonii de stofă, trase puțin prea sus.
Totul rămâne doar o pojghiță.
În plus, m-am obișnuit, în cei 20 de ani de când sunt în București, să fiu privit cu superioritate de oameni mici sau nesiguri pe sine, doar pentru că m-am născut în Moldova.
De altfel, apogeul acestor momente l-am trăit într-o crâșmă din Teleorman, unde un localnic mâncat de băutura ieftină pe care o consuma zilnic din ajutorul social mi-a vorbit despre „moldovenii proști”. L-am privit mai degrabă cu milă.
Ce vină are acest om amărât, când însuși premierul țării lui crede la fel, și mai și declară public asta.
În fine, Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, pentru că mie nu mi-e rușine că sunt moldovean.
Din contră, sunt foarte mândru de originea mea, chiar dacă nu eu am ales-o, a fost doar o întâmplare a destinului, că dacă am putea să alegem unde să ne naștem probabil că ne-am fi îngrămădit toți în Germania, Marea Britanie sau țările scandinave și estul Europei ar fi rămas pustiu.
În schimb, mă jignește, ca român, faptul că Ciolacu este premierul țării mele. Mă scoate din sărite, câteodată, acest fapt rușinos.
Pentru că nu e chiar o mândrie că prim-ministrul României este un personaj care a urmat o facultate ce a primit autorizație de funcționare abia în anul în care el a absolvit-o, pe când avea 28 de ani.
Nu este chiar o mândrie că liderul celui mai important partid românesc a mințit despre ceea ce a făcut la Revoluție la Buzău, deși în CV-ul său scrie că în 1989 era la București, că a încercat să obțină un certificat de luptător cu merite deosebite, deși nu avea dreptul, și că l-a dat afară pe omul care s-a opus acestui lucru.
Nu este chiar o mândrie că soarta politicii și economiei României este decisă de un individ care nu are o meserie clară și care s-a remarcat mai degrabă prin faptul că a fost prieten cu un infractor, Omar Hayssam, și că a fost slujbașul altui infractor, Liviu Dragnea. Asta doar așa, din ceea ce s-a văzut sau se vede.
Nu este chiar o mândrie că principala activitate a guvernului său este să ofere sinecuri în stânga și-n dreapta, pe bani mulți, în timp ce vorbește despre reducerea cheltuielilor.
Că se laudă că a depus cererea de plată pentru PNRR în decembrie 2023, deși trebuia din martie 2023. Că a făcut varză alegerile de anul acesta, împreună cu un alt strateg de clasă mondială, Ciucă.
Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, pentru că nu e nici o jignire să fii moldovean.
Este însă o mare jignire că moldovenii, ardelenii, muntenii, dobrogenii, bucovinenii, bănățenii sunt conduși de Ciolacu.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Atâta-l duce capul. Nu-i prima dată când pe Ciolacu îl ia gura pe dinainte. In anul 2022, prezent la Bistriţa unde a participat la inaugurarea Sălii Polivalente din Unirea, a făcut o gafă monumentală. La începutul discursului său Ciolacu s-a încurcat spunând că a venit la inaugurarea unei case mortuare, după care şi-a dat seama de gafă şi a încercat s-o dreagă din mers, dar a iesit o si mai mare ineptie: „Astăzi am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat. Vorbim de o investiție de peste 27 de milioane de euro, o sală polivalentă care vom beneficia cu toții în viață”.
(Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=_FuOpZgZcZg)
Apoi, în anul 2023 , la scurt timp după rotativa guvernamentală devenind premierul României, Marcel Ciolacu prezent la un eveniment prilejuit de anunțul OMV Petrom și Romgaz că au luat decizia de a investi în extracția gazelor de la Marea Neagră, a declarat că România trece de la fapte la vorbe: „Mai există o semnificație importantă: România trece de la fapte la vorbe. Și mă bucur că asta se întâmplă acum.” Premierul nu s-a corectat după ce a făcut gafa.
(vezi: https://www.puterea.ro/ciolacu-precum-dancila-romania-va-trece-de-la-fap…)
Anul acesta, pe 22 martie, 2024 , Marcel Ciolacu împreuna cu Nicolae Ciucă si Sorin Grindeanu au vizitat șantierul lotului 2 al secțiunii Focșani-Bacău de pe autostrada A 7 și au făcut declarații de presă la Adjud. Aici premierul Ciolacu a declarat că în momentul în care PSD a intrat în coaliția de guvernare „nu exista niciun metru de autostradă din Autostrada Moldovei”, uitând de Centura Bacău parte a autostrăzii A7 inaugurată de presedintele Iohannis în 2020:
(Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=JqiAeWSFqnE&t=266s)
Si exemplele ar putea continua.
Cea mai mare gogomănie a lui Ciolacu este gluma proastă din aceste zile de la Timisoara, când a spus fără nici o noimă că „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!”.
De acord că din punct de vedere geografic Buzăul face parte din Muntenia , dar din prostie trebuia să-i jignescă pe moldoveni, fiindcă atâta-l duce capul.
Un astfel de individ este premierul României. Halal!
Majoritatea nu se simt jigniți, aia e problema. Majoritatea îl admiră, se recunoaște în el. Aia e.
Sunt moldoveanca si nu de oriunde, ci chiar din judetul Botosani care, in ciuda realizarilor la olimpiade si valorilor pe care le-a dat, este considerat sarac si invechit. Pe nedrept, deoarece aici au fost si sunt cei mai buni elevi si cei mai mari oameni ao tarii. Singura noastra vina este ca, asa cum cineva sustinea odata: fiecare tara se invecineaza cu cineva, numai noi ca fraierii cu Marea Neagra. Si numai moldovenii, saracii, cu rusii. Nu poti avea aceeasi dezvoltare financiara cu vestul, cand tu te invecinezi si-ai fost o buna parte si sub ocupatia rusilor. Asa cum se vede si in epoca moderna, acestia, retrograzi cum sunt in gandire, au incercat sa tina nord-estul Moldovei intr-o inchistare totala, ceea ce ne-a adus in punctul de a fi judecati drept saraci, prosti si needucati. Nimic mai fals. Statisticile, datele din istorie, pot dovedi exact contrariul.