Ciolacu susține că este necesară o amplă reformă a CCR după hotărârea în cazul Șoșoacă

Data:

spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seara că motivarea Curții Constituționale în cazul Dianei Șoșoacă întărește discuția privind necesitatea unei ample reforme a CCR.

Curtea Constituțională a României (CCR) a admis sâmbătă contestația împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale pe motiv că are o conduită politică ”sistematică, persistentă și îndelungată menită să afecteze fundamentele constituționale ale statului român”, se arată în hotărârea din 5 octombrie a CCR.

Citește și: BREAKING CCR a publicat motivarea deciziei în cazul Șoșoacă: „O conduită sistematică menită să afecteze fundamentele constituționale ale statului român”

“Această discuție (despre reforma CCR – n. red.) trebuie să plece de la realitatea că procedura actuală transformă CCR într-o instanță care nu îi oferă celui în cauză dreptul la apărare sau recurs. De aceea, consider că între BEC și CCR ar trebui să existe un filtru de legalitate pe care îl poate asigura doar Înalta Curte de Casație și Justiție. De aici trebuie să pornim discuția, pentru a nu exista nicio urmă de îndoială”, a transmis Ciolacu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reacția liderului PSD la scurt timp după ce președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat ruperea coaliției cu social-democrații, acuzând că o majoritate de cinci judecători, din care patru numiți de PSD, a decis că cineva nu poate candida. “Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat, pentru că PSD are în ADN-ul sau abuzul de putere și comportamentul de partid-stat. Astăzi, elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituții de presă, iar în final subordonează politic tot statul român”, a declarat Ciucă.

Citește și: BREAKING Nicolae Ciucă anunță ruperea coaliției cu PSD. Liberalii rămân în Guvern | VIDEO

Marcel Ciolacu a acuzat „unii candidați” că intră într-un „galop electoral inconștient” și că „există anumite linii roșii care nu trebuie trecute”, chiar și într-o campanie electorală. “Am însă o mare dilemă. Cât de mult trebuie să ai atrofiat mușchiul bunului-simț să susții sus și tare că trebuie ca anumite partide să fie scoase în afara legii pe motiv de extremism, dar apoi să te faci scut pentru cineva care face apologia legionarismului și a urii împotriva evreilor?! Chiar și într-o campanie electorală, există anumite linii roșii care nu trebuie trecute. Pentru a nu arunca societatea românească în urmă cu 50 de ani. Nu voi intra niciodată în acest galop electoral inconștient practicat de unii candidați. Singura discuție rațională și serioasă din societate trebuie să fie legată de reforma CCR. Și asta voi face eu!”, a mai spus Ciolacu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Guvernul României / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related