Ciolacu susține că l-a demis pe Mihai Dodu la cererea Corpului de Control și afirmă că renunță la certificat

Data:

spot_img

Ciolacu susține că l-a demis pe Mihai Dodu la cererea Corpului de Control, care ar fi descoperit neregului la Secretariatul de Stat pentru Revoluționari.

„Corpul de control mi-a cerut sa îl schimb din funcție pe Mihai Dodu, după ce au fost descoperite nereguli la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor”, a afirmat premierul, pentru Libertatea.

Ciolacu afirmă că nu mai vrea „rol determinant”

Marcel Ciolacu a cerut în 2019 să i se schimbe titlul de „revoluționar cu merite deosebite” în cel de „luptător cu rol determinant”.

După ce cererea premierului de a fi recunoscut revoluționar cu rol determinant a fost respinsă de o comisie creată în mandatul lui Mihai Dodu, demis acum, Marcel Ciolacu a dat în judecată acest secretariat, iar primul termen era stabilit pe 11 ianuarie 2024.

Premierul susține acum, pentru Libertatea, că a dat declarație la notariat că „niciodată nu o să solicit preschimbarea certificatului și am renunțat la proces.

Mihai Dodu crede că Ciolacu s-a răzbunat

Șeful Secretariatului de stat pentru Revoluționari demis de către Marcel Ciolacu, printr-o decizie publicată în mare viteză în Monitorul Oficial, în seara zilei de 27 decembrie, a declarat pentru PRESShub că decizia l-a luat prin surprindere.

Mihai Dodu a menționat că nu a fost informat anterior care sunt motivele pentru care este destituit cu trei zile înainte de finalul anului. Totuși, consideră că miza este mai mare decât supărarea lui Marcel Ciolacu că i-a fost retras titlul de revoluționar.

Ce l-a supărat pe Ciolacu

Mihai Dodu este cel a cerut reanalizarea dosarului premierului privind „rolul determinant” pe care l-ar fi avut în Revoluția din 1989. O comisie specială din cadrul secretariatului a constatat că Marcel Ciolacu nu îndeplinește condițiile pentru a primi certificat de revoluționar și a votat cu majoritate să îi retragă acest document.

Citește și: DOCUMENT Ciolacu a rămas fără certificat de revoluționar. Îl avea din anii 1990

Decizia de demitere a lui Mihai Dodu, luată în perioada sărbătorilor și publicată rapid în Monitorul Oficial, vine la șase luni după ce Secretariatul de stat pentru Revoluționari (SSR) a decis retragerea certificatului de „luptător cu rol determinant” la Revoluția din 1989 deținut de Marcel Ciolacu și la două săptămâni după ce Mihai Dodu a explicat, pentru Recorder, de ce liderul PSD a obținut în fals acest document.

În noiembrie, Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control la Secretariatul de Stat pentru Revoluționar, care a stat două luni în control.

Mihai Dodu, demis în 2 ore

PRESShub a discutat cu Mihai Dodu joi dimineață, la scurt timp după ce acesta a aflat că a fost destituit de către premier. Șeful Secretariatului de Stat pentru Revoluționari demis de Ciolacu crede că prin această manevră premierul poate influența procesul pe care l-a deschis la Tribunalul Buzău, în care contestă decizia comisiei care i-a anulat certificatul de revoluționar.

Mihai Dodu a fost deja înlocuit de Sever Romulus Stana, fost consilier al fostului primarul de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, președinte interimar al PSD București, iar în trecut a lucrat în calitate de consilier la ANSVSA. De asemenea, în anul 2019 a fost prefect al Capitalei.

Citește aici interviul integral: Șeful Secretariatului pentru Revoluționari demis de Ciolacu: Urma să anulăm 1.500 de certificate de revoluționar, pe lângă cel al premierului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță a fost redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022 până în iunie 2024. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related