Cioloș îi cere lui Ciolacu să-l demită pe ministrul Agriculturii, Petre Daea: „A negociat dezastruos compensațiile pentru fermieri”

Data:

Dacian Cioloș, europarlamentar REPER îi cere președintelui PSD, Marcel Ciolacu, să îl retragă de urgență din funcție pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru „modul dezastruos în care a negociat compensațiile de la Comisia Europeană”. Cioloș spune că Fermierii români sunt nedreptățiți din cauza „incapacității de negociere la vârful Ministerului Agriculturii și a incompetenței administrației”.

De asemenea, fostul premier spune că producătorii de cereale din România, cel mai puternic afectați de importurile din Ucraina, vor primi cele mai mici despăgubiri din rezerva de criză a UE. România va primi o sumă totală de 10 milioane de euro, comparativ cu Polonia, care va primi 30 de milioane de euro, și Bulgaria, care va primi 16 milioane de euro. „Așa cum a fost și în cazul Schengen, această situație este încă o dovadă că avem lideri politici irelevanți la nivel european, incapabili să ne apere interesele. Îi cer președintelui PSD, Marcel Ciolacu, să îl retragă de urgență din funcție pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru modul dezastruos în care a negociat compensațiile de la Comisia Europeană. Răspunderea pentru negocieri îi aparține integral ministrului Daea și, cum responsabilitatea politică este a partidului care l-a desemnat ministru, Marcel Ciolacu se face vinovat în mod direct de comportamentul ministrului său și trebuie să răspundă pentru fiecare minut pe care acesta îl petrece la conducerea Ministerului Agriculturii.Modul iresponsabil în care ministrul Daea a tratat aceste negocieri, solicitările bombastice și incapacitatea de a produce date care să faciliteze estimarea impactului real asupra agricultorilor români, faptul că România nu respectă regulamentul de raportare a stocurilor introdus de Comisia europeană la începutul războiului din Ucraina au decredibilizat poziția de negociere a României și au dus la acest rezultat nedrept pentru producătorii de grâne români”, susține Cioloș.

Citește și Dacian Cioloș (REPER): Ce trebuie să facă România pentru a menține subiectul Schengen pe agenda europeană

În condițiile în care românii se confruntă cu cele mai mari creșteri de prețuri la alimente din Uniunea Europeană, Dacian Cioloș susține că „Ani de zile PSD s-a plâns ipocrit de politicile de la Bruxelles, construind o falsă impresie cum că suntem opresați de Uniunea Europeană. A alimentat iresponsabil propaganda antieuropeană și PSD este principalul vinovat pentru existența AUR. Adevărul despre PSD este clar acum, cu ajutorul ministrului Daea. PSD nu a știut să negocieze, a abordat această problemă provincial și amatoricesc. Toată tirada naționalistă și antieuropeană a PSD, pe care Marcel Ciolacu o girează, este rezultatul neputinței acestui partid de a face față în mod profesionist și onest realităților momentului. În calitate de europarlamentar, fost comisar european și ministru al Agriculturii, îi voi cere comisarului pentru Agricultură și dezvoltare rurală Janusz Wojciechowski să reevalueze impactul crizei cerealelor asupra agricultorilor români și să crească despăgubirile cuvenite României”, declară Dacian Cioloș.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Avertisment NATO. Războiul submarin și internetul

Avertisment NATO. Războiul submarin și internetul. Cablurile şi conductele...

De la mare la golf. Iranul nu a fost întotdeauna dușmanul Israelului

Am avut parte de un week-end palpitant pe plan...

Casa Roset-Catargiu din Iași. Restaurarea unui simbol | Ziarul de Iași

Casa Roset-Catargiu din Iași. Institutul Național al Patrimoniului vrea...

Combaterea aspectului neplăcut din jurul buzelor: ghid pentru întinerirea periorală

Combaterea Aspectului Neplăcut din Jurul Buzelor: Ghid pentru Întinerirea Periorală