miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterCioloş: "Mai uşor cu demiterea lui Voiculescu pe scări. Nu poţi crucifica...

Cioloş: „Mai uşor cu demiterea lui Voiculescu pe scări. Nu poţi crucifica un om pentru că e transparent”

Copreşedintele Alianţei USR-PLUS Dacian Cioloş i-a luat apararea joi, la RFI.ro, ministrului Sănătpăţii Vlad Voiculescu in scandalul generat de publicarea listelor cu testarea şi vaccinarea anti-Covid-19 pe judeţe. Cioloş a susţinut că demersul ministrului a fost unul transparent, pentru care Voiculescu nu merită „crucificat” sau demis.

”E conform principiilor pe care noi le-am tot promovat, inclusiv încă din campanie, când am spus că în România e nevoie de o schimbare, pentru ca oamenii să înceapă să aibă din nou încredere în stat şi în autoritatea publică şi schimbarea asta are la bază transparenţa, pentru că atâta suspiciune şi neîncredere câtă e în societate, o mare parte vine şi pentru că oamenii nu au încredere că autorităţile spun adevărul sau că spun tot adevărul. Mie mi se pare de bun simţ să fim transparenţi (…). Vlad Voiculescu a respectat programul de guvernare, inclusiv programul de guvernare al coaliţiei, în care vorbim despre transparenţă. […] El e ministru al Sănătăţii şi are o autoritate dată de portofoliul pe care îl are, iar în limita autorităţii respective el poate şi chiar trebuie să ia anumite decizii”, a subliniat Cioloş.

Întrebat dacă ar accepta demiterea ministrului Voiculescu, în cazul în care premierul ar cere acest lucru, liderul USR-PLUS a răspuns că doreşte să vadă întâi motivele.

”Deocamdată, nu văd motive să fie demis, pentru că aplică programul de guvernare şi pentru că e transparent. Dar nu o să intru în capcana asta să discutăm de demisia lui Vlad Voiculescu, pentru că nimeni nu a cerut-o […]. Deci cred că ar trebui mai uşor cu demiterea pe scări şi bine ar fi să ne apucăm de treabă, mai degrabă”, a replicat fostul premier.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE