duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăLa ziPoliticăCioloș: Noi nu mimăm democraţia. Apărăm reformele şi ţara de hoţie cu...

Cioloș: Noi nu mimăm democraţia. Apărăm reformele şi ţara de hoţie cu orice preţ

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş susține că USRPLUS nu mimează democraţia, ci apără cu orice preţ reformele şi ţara „de hoţie”.

„Anunţul miniştrilor USR PLUS că demisionează este cel corect, în situaţia în care PNL şi PSD blochează moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS. Noi nu mimăm democraţia. Apărăm reformele şi ţara de hoţie cu orice preţ. Şi nu ne cumpără nimeni cu funcţii şi privilegii!”, a scris Dacian Cioloş, luni, pe Facebook.

La rândul său, copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat că miniştrii USRPLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîţu şi îşi vor depune demisiile marţi dimineaţa.

În opinia acestuia, preşedintele Klaus Iohannis nu şi-a exercitat până în prezent rolul de mediator, în actuala criză.

„Au trecut multe zile în care ar fi avut ocazia să o facă, a decis să nu o facă. Are în continuare acest atribut pe care poate să îl folosească. Şi chiar şi în întâlnirea de mâine, în varianta unei noi propuneri de premier, poate să arate României că este preşedintele pe care ni-l dorim cu toţii, poate să arate că putem depăşi criza în două-trei zile”, a spus Barna.

În acest sens, acesta a mai spus că este împotriva oricărui demers de „muşamalizare” a moţiunii de cenzură depuse cu semnăturile USR PLUS şi AUR. Pe de altă parte, a arătat că membrii partidului vor susţine şi o moţiune ulterioară, cu condiţia să vizeze înlocuirea premierului Florin Cîţu.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva în relaţia cu PNL, Barna a arătat că a fost mult „prea împăciuitor”.

„La nivel personal, poate, pot să îmi reproşez că am fost mult prea împăciuitor şi am creat impresia că bunul simţ înseamnă nepăsare şi am creat impresia că această cumsecădenie a USR PLUS în a accepta că e important să mergem cu toţii mai departe… poate fi privită ca un partener pe care să îl ţii deoparte. Protocolul de colaborare are clauze foarte clare. Au fost încălcate toate. Nu una, nu două, nu trei. Toate au fost încălcate în mod repetat de premierul Florin Cîţu. Este exact cum – cei care aţi citit James Clavell, în copilărie – îţi pierzi cinstea obrazului. Premierul Florin Cîţu şi-a pierdut cinstea obrazului”, a conchis Dan Barna.

Sebastian Rusu
Jurnalist de politică externă, specializat în problematica spațiului ex-sovietic: Republica Moldova, absolvent al Ecole Doctorale En Science Sociales, AUF. A debutat în presa centrală în anul 2007, unde a abordat chestiuni de politică externă, internă și apărare. De-a lungul timpului, a scris la Curentul, Newsin, Adevărul, Evenimentul Zilei, Evenimentul Zilei de Chișinău, Pagina de Rusia, Politikon.md și Jurnaliștii.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE