Cioloş, pentru ZDI, despre cazul Cîţu: „E o problemă gravă. Preşedintele Iohannis a ştiut?”

Data:

Dacian Cioloş s-a întâlnit, ieri, cu membri şi aleşi ieşeni din USR PLUS, într-o foarte scurtă vizită din care am reuşit să prindem câteva minute pentru cititorii Ziarului de Iaşi.

„M-am întâlnit cu mai mulţi colegi din filiale. Sunt într-un scurt turneu prin ţară şi am început cu judeţele din Moldova”, ne-a spus copreşedintele alianţei. „Nu am avut intenţia să mă întâlnesc doar cu conducerea, ci, în general cu membri activi”. Dacă Ştefan Tanasă, preşedintele ales de două luni al alianţei la Iaşi, a fost prezent, predecesoarea lui, Cosette Chichirău a lipsit.

Oricum, „înainte să ne gândim la alegerile din 2024, avem de livrat rezultate şi la guvernare, dar şi în plan local. Abia peste doi ani ne vom pune problema cum ne organizăm pentru alegerile din 2024”, a explicat Dacian Cioloş.

Alegerea preşedintelui USR PLUS se va face înainte de congresul din 2 octombrie

Discuţiile de ieri au vizat organizarea congresului de la toamnă. „Congresul va avea loc pe 2 octombrie, dar preşedintele va fi ales în a doua jumătate a lunii septembrie, prin vot direct, electronic, de către toţi membrii.

La congres va fi validat rezultatul. Înscrierile formale se vor face în perioada următoare, dar deja mi-am anunţat candidatura, şi-a anunţat-o şi dl. Barna şi mai este un coleg de la Braşov (Irineu Darău, n.r.)”, a precizat fondatorul PLUS, menţionând că termenul limită este sfârşitul lunii august.

„Campania internă din partid nu se răsfrânge asupra guvernării”, a continuat Dacian Cioloş, fără să menţioneze clar cealaltă campanie, de la PNL, unde premierul Florin Cîţu concurează cu actualul preşedinte al partidului, Leonard Orban.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“