Când pasiunea pentru pictură devine cea mai bună cale de comunicare cu cei din jur. Eduard, un tânăr hipoacuzic din Craiova, va aduce în fața publicului, la început de primăvară, o expoziție de artă, fiecare dintre lucrări sale vorbind despre trăirile și experiențele artistului.
Pasiunea pentru pictură a lui Eduard a început, simplu, în copilărie. Câteva tehnici, alte câteva materiale, culori, oameni care l-au susținut și i-au observat la timp talentul, toate acestea l-au încurajat pe Eduard să pornească pe acest drum.
„Am început să explorez pictura de la o vârstă foarte fragedă, folosind în jocurile mele diferite materiale și tehnici, iar pasiunea pentru pictură mi-a fost stimulată, susținută și încurajată de părinți și de profesori, prin expunerea la artă (vizitarea muzeelor sau a galeriilor de artă) și prin participarea la multe concursuri de pictură județene, naționale și internaționale, la care am fost premiat.
Talentul la pictură este darul lui Dumnezeu pentru mine și a fost remarcat de părinți și bunici și confirmat și șlefuit în anii de studiu de oamenii minunați, pe care tot Dumnezeu mi i-a scos în cale, la Școala privată romano-catolică „Sfântul Anton”, unde am făcut ultimul an de grădiniță și școala generală, la Palatul Copiilor, unde făceam arta pe calculator, intram în universul picturii digitale și îmi imaginam că sunt un artist digital de câte ori mă întorceam cu premiul I de la concursurile la care participam, la Liceul de Arte „Marin Sorescu”, unde am făcut următorii ani de școală (gimnaziul și liceul) și la Facultațea de Teologie Ortodoxă Craiova, Secția Arte vizuale, specializarea Arte Plastice ( pictură și sculptură), când pasiunea pentru pictură și artă s-a dezvoltat mai mult și m-a dus pe un drum de explorare personală și dezvoltare artistică, care a culminat cu continuarea studiilor postuniversitare, ca masterand la „Conservare și restaurare” la aceeași facultate. Sunt mereu recunoscător pentru toate lecțiile, grija, încurajarea și admirația pe care mi le-au arătat, de-a lungul anilor, toți acești oameni”, spune Eduard.
Eduard este hipoacuzic. A cunoscut momente dificile în comunicarea cu ceilalți, tocmai din cauza barierelor sale în a exprima gânduri sau idei. Prieten de nădejde i-a devenit, astfel, exprimarea în artă. Pictează și astfel știe că reușește să fie el însuși.
Transmite emoția și ideile prin intermediul culorii, iar fiecare tușă pe pânză a fost, pentru Eduard, o formă de vindecare.
„Sunt hipoacuzic și am trăit într-o lume în care comunicarea a fost mereu un obstacol, pentru că sunetele și vorbele nu mi-au fost mereu accesibile. Totuși, în mijlocul acestei suferințe, am descoperit o sursă de lumină și bucurie în artă. Arta a devenit limbajul meu, un mijloc prin care pot să mă conectez cu lumea și să exprim ceea ce cuvintele nu pot. Fiecare picătură de vopsea, fiecare tușă pe pânză a reprezentat o formă de exprimare și vindecare. Procesul creativ mi-a oferit un spațiu, unde să-mi exprim gândurile și sentimentele, să-mi oglindesc sufletul în creații cu combinații cromatice, care sper că vor capta atenția și curiozitatea oamenilor. Fie că este vorba despre pictură, desen, sculptură, fotografie sau alte forme de artă vizuală, îmi folosesc creativitatea pentru a comunica cine sunt și ce simt”, continuă tânărul. Aflați întreaga poveste în publicația Oltenia Live.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!