Trenul metropolitan din Cluj, încă un pas pentru implementarea proiectului | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Trenul metropolitan din Cluj intră în linie tot mai dreaptă spre realizare. Consiliul Local a aprobat luni, 30 septembrie, în cadrul unei şedinţe, parteneriatul dintre Primăria Cluj-Napoca și administrațiile locale din Gilău, Florești, Baciu, Apahida, Jucu și Bonțida pentru implementarea proiectului trenului metropolitan din Cluj.

Acordul de asociere vizează realizarea în parteneriat a procedurilor de achiziție publică necesare implementării proiectului „Tren Metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida” Componenta 2, Tren Metropolitan Cluj.

Potrivit primarului Emil Boc, vor fi realizate 8 parcări auto pentru ca cei care vin la Cluj să îşi poată parca maşina şi să ia trenul metropolitan.

Citește și: Infestarea cu nade feromonale de la Moldovița: Crimă de gradul unu sau un caz școală pentru a reglementa modul de procurare a acestora

„În urma analizei strategice a rezultat că şi comuna Gârbău trebuie introdusă în acord. Vor fi realizate 8 parcări auto: la Gârbău, la Rădaia, la Hoia, la Dezmir, la Apahida, la Câmpeneşti, la Jucu de Jos şi la Bonţida. Parcările auto vor fi pentru cei care vin cu maşina şi vor să ia trenul metropolitan. De asemenea, pe raza municipiului Cluj-Napoca se realizează pasajul de la aeroport. Este vorba despre un pasaj pietonal subteran pentru cei care vin cu trenul metropolitan la staţia de la aeroport. Pe raza municipiului Cluj-Napoca se realizează un pasaj rutier subteran pe strada Fabricii de Zahăr. Se face pentru ca acolo să nu mai fie barieră, să nu se mai oprească trenul metropolitan la barieră. Se va mai realiza un pasaj pietonal la Ira care va asigura legătura cu staţia de metrou pentru a putea asigura conectivitatea cu Bulevardul Muncii. Ceea ce au făcut alţii în Europa acum 20-30 de ani, noi facem acum. Asta este realitatea. Important este că se face. Intrăm în linie dreaptă spre a obţine ultimele documente. Vom mai avea încă 2 şedinţe de Consiliu Local. În prima vom aproba acordul de parteneriat cu CFR-ul şi în a doua vom aproba indicatorii tehnico-economici pentru depunerea proiectului. Proiectul trenului metropolitan se încadrează în ceea ce construim la Cluj-Napoca, un oraş cu o calitate a vieţii mai bună prin diminuarea poluării”, a declarat Emil Boc, în cadrul şedinţei Consiliului Local de luni, 30 septembrie.

Citește și: Expoziţia „Luminile lui Caravaggio”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related