Cîțu: ”Avem două milioane de persoane care au primit prima doză”

Premierul Florin Cîțu susține că vaccinarea este cea mai rapidă cale de revenire la normalitate, iar campania de imunizare va fi accelerată.

”Peste 3.000.000 de doze de vaccin administrate până în prezent! Vestea bună este că 1 milion de oameni au câştigat deja imunitate completă în urma administrării celor două doze. Avem două milioane de persoane care au primit prima doză. Accelerăm campania de vaccinare: în aprilie primim peste 3,3 milioane de doze de vaccin şi peste 5 milioane de doze în luna mai. Vom creşte capacitatea de administrare astfel încât oamenii care doresc să se vaccineze să aibă acces cât mai repede”, a subliniat Florin Cîțu.

Potrivit informațiilor transmise miercuri seară de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore au fost administrate 58.261 de doze, dintre care 24.915 ca primă doză și 33.346 de doze ca rapel (din care 21 Moderna). Astfel, de la începutul campaniei de vaccinare, 2.015.307 persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri și au fost administrate peste 3 milioane de doze de vaccin.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 147 de reacții adverse comune şi minore, dintre care 13 de tip local şi 134 de tip general. Autoritățile menționează că din toate reacțiile adverse din ultimele 24 de ore, 98 reacții sunt în curs de investigare. De la începutul imunizării, s-au înregistrat 10.507 reacții adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Dintre acestea, 1.021 sunt reacții de tip local, iar 9.948 reacţii generale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.