miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCîţu, despre decizia CCR privind pensiile: Nu ne-am permis să le creştem...

Cîţu, despre decizia CCR privind pensiile: Nu ne-am permis să le creştem cu 40% în 2020, nu ne permitem nici acum

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, după ce Curtea Constituţională a dat undă verde majorării pensiilor cu 40%, că România nu şi-a permis un astfel de lucru nici în 2020 şi nu şi-l permite nici în acest an. Totuşi, liderul PNL a oferit asigurări că pensiile vor creşte în 2021, dar după calendarul stabilit de actualul Guvern.

“România nu şi-a permis anul trecut. Nu-şi permite nici în 2021 acest lucru. În acest moment, legea merge la promulgare către domnul preşedinte, care are două variante: să trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge. Vom vedea care va fi varianta. Eu vă spun că noi avem deja – acest Guvern – un precedent şi coaliţia şi-a asumat un calendar de creştere a pensiilor. Vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi”, a susţinut Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Potrivit premierului, creşterea punctului de pensie va avea loc în condiţiile economice actuale, în contextul în care restricţiile impuse în vederea combaterii pandemiei de SARS-cov-2 au afectat puternic economiile globale.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE