Premierul Florin Cîțu a declarat luni seara că toți vinovații trebuie să răspundă în urma tragicului eveniment de la secția mobilă a ATI de la Spitalul Victor Babeș.

”Nu trebuie să fugim de comunicare. Vom încerca să avem mai multe paturi ATI.Nu putem să garantăm că alte accidente nu se vor mai întâmpla. Trei persoane au decedat, condoleanțe familiilor. A început și o anchetă, am vorbit cu ministrul de Interne, i-am cerut ca ancheta să fie cât mai rapidă, pentru ca toți vinovații să răspundă”, a declarat premierul.

Potrivit acestuia, presiunea pe spitale este foarte mare, iar vaccinarea este singura soluție la pandemie.

La rândul său secretarul de stat la DSU, Raed Arafat a declarat luni seara că situația de la Victor Babeș este sub anchetă.

”Ce s-a întâmplat poate fi modificat în urma anchetei. Comunic cu rezerva că situația e sub anchetă. TIR-urile de ATI fabricate să funcționeze în 2 modalități: pe butelii de oxigen și generator propriu, pentru câteva ore. Pe o durată mai lungă, se conectează la curent din afar TIR-ului și la sursa de oxigen permanentă, de la spital, care intră în camera tehnică, se conecteză la TIR”, a declarat Raed Arafat.

În opinia acestuia, presiunea nu trebuie să urce peste 5,8.

”Presiunea a crescut azi la peste 6. Cum, de ce, asta face obiectul anchetei. Ventilatoarele sunt de fabricație americană. Când se depășește 6 se opresc. Asta se pare că s-a întâmplat azi, cu toate ventilatoarele din TIR. Colegii au încercat imediat să ajute bolnavii, între timp au fost trimise și ambulanțe să preia pacienții”, a adăugat șeful DSU.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.