sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterCîţu: "Legea bugetului a fost finalizată. Ţinta de deficit este de 7-7,1%"

Cîţu: „Legea bugetului a fost finalizată. Ţinta de deficit este de 7-7,1%”

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că legea bugetului este finalizată şi va fi dezbătută public marţi sau miercuri, cel târziu, adăugând că ţinta de deficit asumată este între 7 şi 7,1%.

“[Legea bugetului de stat – n.r.] va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva măsuri, care vor fi printr-o ordonanţă de urgenţă sau amendamente în Parlament, cu cei de la coaliţie, cu coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată. Va fi în transparenţă publică mâine sau miercuri dimineaţă, cel mai târziu”, a precizat Cîţu, la Parlament.

În ceea ce priveşte eliminarea sporurilor din sectorul bugetar, premierul a afirmat că, pe moment, este vorba de o plafonare a acestora.

“Despre aceste amendamente vorbim. Ele există, ori prin ordonanţă, ori vor fi în Parlament. E vorba de o plafonare în acest moment, dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar”, a explicat liderul PNL.

De asemenea, Florin Cîţu a mai anunţat că ţinta de deficit asumată de coaliţia de guvernare prin proiectul Legii bugetului este cuprinsă între 7 şi 7,1%.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE