Cîțu lovește dur Iașul. Cum se răzbună premierul pe ieşenii care n-au votat cu cine trebuie?

Data:

Din miliardul împărţit la nivel naţional, Iaşul, primul judeţ raportat la populaţie, a primit doar 20,5 milioane de lei, potrivit ziaruldeiasi.ro . Cu această sumă, județul e pe locul 23, iar dacă ţinem cont de numărul de locuitori, în coada clasamentului. Banii care au ajuns în judeţ s-au dus, cu mici excepţii, numai spre primăriile controlate de liberali. Premierul Cîţu le-a dat câte 300.000 de lei la fiecare. Astfel, peste jumătate din populaţia judeţului, aflată în comune cu primari PSD sau USR, a fost ignorată.

Cu aproape 2,5 miliarde puse deoparte, pentru zile negre, în fondul de rezervă al guvernului, primul-ministru s-a apucat de răsplătit aleşii liberali din teritoriu care l-au susţinut mai mult sau mai puţin la Congresul PNL, dar şi pe cei ai UDMR, formaţiune care l-a sprijinit în vremurile de restrişte de după retragerea USR din guvern. Un fel de moştenire după ce moţiunea de cenzură i-a tras scaunul de sub fund cu trei zile în urmă.

Cei mai mulţi bani din miliardul alocat de premierul Florin Cîţu se vor duce la Constanţa. Din cele peste 71,4 milioane de lei, o treime merge la Medgidia (23 de milioane), 10 milioane ajung la Constanţa, iar 5, la Techirghiol, toate trei oraşele având administraţie liberală.

Citește și: Milioanele de la Guvern inundă primăriile liberale. Este caz de „calamitate”

La Iaşi, municipiul condus de Mihai Chirica, şi el liberal de marcă, nu are alocat niciun leu. Judeţul apare totuşi pe listă cu aproape 20,5 milioane de lei. Mai puţin decât primesc alte 22 de judeţe – printre care Suceava (46,3 milioane, din care 15 milioane pentru municipiul reşedinţă), Neamţ (27,8 milioane), Mureş (42,5 milioane), Satu Mare (41 de milioane), Bihor (38,8 milioane, dar 0 pentru Oradea), Prahova (34,7 milioane, campioană detaşată şi la cuantumul primit pentru pagubele provocate de intemperii), Cluj (33,2 milioane, dar 0 pentru Cluj-Napoca).

Cum a ajuns judeţul Iaşi model de discriminare, citiți în ziaruldeiasi.ro!

SURSA FOTO: Guvernul României

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“