Ciucă: Îndemn autoritățile locale să se coordoneze cu Ministerul Dezvoltării

Data:

Vineri, la Palatul Victoria, au fost semnate primele contracte finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, program primit cu obiecțíi de mai multe ONG-uri.

„Este cel mai amplu program național, în valoare de peste 10 miliarde de euro, destinat modernizării și dezvoltării comunităților locale, asigurării condițiilor pe care cetățenii din fiecare localitate le așteaptă de foarte mult timp. Împreună cu autoritățile locale, ne-am propus ca prin acest program să modernizăm căile de comunicații, să dezvoltăm rețelele de apă și canal la nivelul tuturor comunităților”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Îngrijorări

Mai multe ONG-uri au criticat programul Anghel Saligny, exprimându-și îngrijorarea cu privire la riscul ca banii să fie alocați pe criterii politice.

Premierul susține însă că repartiția fondurilor și demararea lucrărilor se vor face echilibrat și transparent pentru toate localitățile, fără a avea vreo importanță apartenența politică a primarilor sau a președinților de consilii județene.

„Îndemn autoritățile locale care au depus până acum peste 3.700 de proiecte pentru a primi finanțare prin Programul Anghel Saligny să se coordoneze foarte bine cu Ministerul Dezvoltării pentru a îndeplini criteriile de eligibilitate și a valorifica fondurile alocate în beneficiul cetățenilor și comunităților locale.

Citește și: Directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică: „Liderii coaliției sunt într-o competiție de tăiat panglici”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...