Ciucă și Ciolacu își „scot ochii” pe Facebook după ce Comisia Europeană a propus suspendarea parțială a plății nr. 3 din PNRR | EurActiv.ro

Data:

spot_img

Propunerea Comisiei Europene privind suspendarea parțială a plății numărul 3 din PNRR pentru România a dus la un nou schimb de replici între liderii PNL și PNL, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Cea de-a treia cerere de plată acoperă etape importante din realizarea a 37 de reforme și a 17 investiții care vor genera „schimbări pozitive” pentru cetățenii și întreprinderile din România în următoarele domenii: tranziția verde și digitală, transportul durabil, renovarea energetică, regimurile fiscale și de pensii, mediul de afaceri, mobilitatea urbană, turismul și cultura, asistența medicală, reformele sociale, buna guvernanță, educația și managementul apei, al deșeurilor și al pădurilor, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Citește și: Reportaj în gările din România. Ați fost vreodată-n gară-n Filiași?

Executivul de la Bruxelles a constatat că, în această etapă, nu au fost atinse șase jaloane.

Este vorba despre reforme ale guvernanței întreprinderilor de stat, precum și de investiții din domeniul transporturilor și de o reformă a regimului fiscal al microîntreprinderilor.

Vinerea trecută, premierul Marcel Ciolacu spunea că Bucureștiul nu riscă să piardă „niciun euro”.

Ca reacție la decizia Comisiei Europene, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a scris luni seară pe pagina lui de Facebook faptul că a văzut răspunsul executivului european pentru cererea de plată numărul 3 din PNRR, iar el „nu este deloc similar cu ceea ce ne-a zis public domnul Ciolacu despre riscul de a pierde bani din PNRR”.

Continuarea, în Euractiv.ro

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO)

spot_imgspot_img
Euractiv
Euractivhttps://www.euractiv.ro/
Rețeaua EURACTIV este o prezență media importantă în spațiul european care facilitează dezbateri privind politici publice europene pentru specialiști din numeroase țări. Modelul EURACTIV se bazează pe cinci elemente: - corporate sponsoring - EURACTOR membership - publicitate - proiecte europene - content syndication Portalul EURACTIV este platforma preferată pentru specialiștii europeni în politici publice. EURACTIV reunește principiile independenței jurnalistice, transparenței și eficienței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi foști consilieri prezidențiali spun că PSD susține AUR pentru ca Simion să intre în turul doi | Aktual24

Doi foști consilieri prezidențiali, Sebastian Lăzăroiu și Cristian Hrițuc,...

Rise Project: Afaceri cu fotovoltaice

Zeci de hectare de pământ fertil de pe malul...

Două instrumente ale PSD în favoarea lui Ciolacu | Deutsche Welle

Diana Șoșoacă are notorietatea cea mai mare, iar George...

Klaus Iohannis la Climate Change Summit: „Schimbările climatice reprezintă o provocare fără precedent”

Klaus Iohannis la Climate Change Summit: „Schimbările climatice reprezintă...