Nu au stații de încărcare, dar CJ Iași a achiziționat 26 de microbuze școlare electrice

Data:

spot_img

Nu au stații de încărcare, dar CJ Iași a achiziționat 26 de microbuze școlare electrice. La această problemă, se adaugă situația dezastruoasă a infrastructurii rutiere din acest județ.

Ieri, luni, 05 iunie 2024, era anunțată achiziția a 26 de microbuze școlare electrice pentru transportul elevilor din 26 de comune ieșene:

  • „Viitorul copiilor noștri depinde de toate aceste investiții pe care le facem în infrastructura școlară, pentru că șansa lor la o lume mai bună este educația’’, a transmis președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, într-un mesaj postat pe pagina Facebook a instituției.

Potrivit stațiideincarcare.ro, cele mai multe localități nu au stații de încarcare pentru aceste autovehicule, sau dacă le au, acestea se află la Primăriile comunelor (în 3 comune din 26, potrivit datelor furnizate de statiideincarcare.ro).

Din păcate, aceste achiziții nu fac altceva decât să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă județul Iași.

Citește și: Începe Săptămâna Haferland, când satele săsești se animă. Puteți asculta muzică germană din sec. XVI, jazz și arii cântate de fiicele ambasadorului Noble

Scopul achiziței este acela al reducerii abandonului școlar în județul Iași, care a înregistrat creșteri îngrijorătoare.

Într-un interviu acordat în octombrie 2023 pentru Ziarul de Iași, purtătoarea de cuvânt a ISJ Iaşi, Antonina Bliorţ, declara că cei mai expuși riscului de abandon școlar sunt elevii din mediul rural, cei cu părinți plecați în străinătate și cei care provin din familii cu o situație materială precară.

Situația materială precară, cea mai mare piedică în calea educației

La nivelul anului 2024, problemele financiare reprezintă cel mai mare obstacol în calea educației.

În acest sens, inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Luciana Antoci, într-un interviu acordat pentru ziarulevenimentul.ro, și-a exprimat profunda îngrijorare față de situația elevilor din județ:

  • „Avem un segment de copii care au intrat, după Evaluarea Naţională, în şcolile din municipiul Iaşi care nu au resurse să vină la şcoală din toamnă”, a declarat Luciana Antoci, pentru ziarulevenimentul.ro.

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

„Căutăm oameni de bine care au resurse şi pot sprijini sau oferi burse acestor copii”

Luciana Antoci face apel la sprijunul oamenilor sau instituțiilor pentru ca acești copii, care au rezultate bune la învățătură, au câștigat pe merit un loc la o școli din municipiu, să poată continua pe acest drum al educației și astfel să aibă un viitor decent:

„Căutăm oameni de bine, instituţii sau pe cei care au resurse şi pot sprijini sau oferi burse acestor copii care deja depun cereri la Inspectoratul Şcolar de retragere sau de transfer într-o şcoală inferioară din perspectivă calitativă dar mai apropiată de domiciliu.

Practic, nu îşi pot exercita dreptul câştigat prin Evaluarea Naţională, de a învăţa la un liceu bun, pentru că familia nu dispune de resurse ca să-i susţină mai departe”, a declarat Luciana Antoci, şefa Inspectoratului Şcolar Iaşi, pentru ziarulevenimentul.ro. Interviul complet AICI.

Citește și: Rectorul SNSPA a semnat dispoziția de desfacere a contractului individual de muncă al lui Alfred Bulai

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com /  Pexels)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...