Clădiri din Cluj care ascund povești cu fantome și cu vieți sfârșite tragic

Data:

spot_img

Clădiri din Cluj care ascund povești cu fantome și cu vieți sfârșite tragic. Cluj-Napoca este un oraș care uimește prin arhitectura sa, însă există anumite legende care îți vor da fiori pe șira spinării.

Noaptea de Halloween se apropie cu pași reprezi, iar Clujul nu duce lipsă de legende înfiorătoare.

Pe lângă pădurea Hoia Baciu, cunoscută în lume drept un loc bântuit, în municipiul Cluj-Napoca există mai multe clădiri care ascund povești cum fantome.

Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din municipiul Cluj-Napoca este una dintre cele mai vechi și mai importante biblioteci universitare din România, cu colecții valoroase, cuprinzând cărţi foarte rare. Această clădire nu a scăpat de legendele cu fantome.

Există o legendă care spune că Biblioteca Centrală este bântuită de către Anna Wesselényi, fiica unei contese transilvănene, care a studiat în Cluj. Aceasta suferea de o boală incurabilă care i-a adus sfârșitul la vârsta de 20 de ani. Se spune că după moartea acesteia, pe holurile bibliotecii și-au făcut prezența diferite zgomote în timpul nopții. Legenda spune că aceasta ar bântui clădirea în căutarea tinereții, oamenii susținând faptul că au auzit tot felul de sunete pe timp de seară în bibliotecă.

O altă legendă mai spune despre un bibliotecar bătrân care și-a luat viața pentru a scăpa de participarea la Primul Război Mondial.

Clădirea Muzeul de Speologie din Cluj-Napoca a fost închisă cu câțiva ani în urmă, dar nu a fost mereu muzeu. Cea mai veche construcție datează din jurul anului 1241 când s-a început fortificarea Clujului și este încă funcțională. Actualul sediu al Muzeului Speologic „Emil Racoviță”, aflat pe strada Sextil Pușcariu, este adăpostit într-unul din turnurile de apărare ale vechii cetăți medievale. De-a lungul timpului clădirea a îndeplinit și alte funcții, a fost depozit, locuință și închisoare.

Continuarea în Monitorulcj.ro

Citește și: „Câștigi 140.000 de euro/an din propriul tău parc fotovoltaic.” Este adevărat?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: SeptemCastra / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related