Clanul Alexe, un șmen de zile mari: spațiu central luat de la CFR cu 4,5 euro/mp, de trei ori sub prețul pieței

Data:

Încă un chilipir pentru familia Alexe. În urma unei licitații de-acum doi ani, organizată de Regionala Iași a CFR, Florin Alexe a închiriat un spațiu de 99 mp pentru care plătește lunar 2.210,50 lei. La cursul actual, o medie de 4,58 euro pentru fiecare metru pătrat. Prețul este mult sub cel vehiculat, și-atunci și-acum, pe piața liberă.

Florin este fratele lui Costel Alexe, actual președinte al Consiliului Județean și al PNL Iași, lider influent în ultimii ani. „Nu, mulțumesc frumos”, i-a spus Florin Alexe jurnalistului REPORTER DE IAȘI, închizând telefonul înainte să afle măcar subiectul conversației.

În prima parte a lunii februarie 2019, Sucursala Regională CF Iași – Divizia Comercială a făcut public anunțul organizării unei licitații publice, cu strigare, programată pe 28 februarie pentru închiriere de spații și terenuri. Printre cele 28 de repere, a figurat și cel câștigat în final de Florin Alexe: un spațiu de 89,5 mp + 9,5 mp hol și grup sanitar la parterul blocului T1-A, din imediata apropiere a fast food-ului McDonald’s de la Gară.

Despre această afacere parafată acum aproape doi ani au refuzat să discute atât Florin Alexe cât și George Pipa, directorul sucursalei, cel care a semnat contractul de închiriere.

ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: