Clotilde Armand cere verificarea averilor judecătoarei Lia Savonea și a fratelui șefului ANI

Data:

spot_img

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că a depus două plângeri la Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru a verifica averile judecătoarei Lia Savonea și a lui Sorin Moise, fratele șefului ANI, Florin Moise.

„Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie! Cred că este cazul să spunem lucrurilor pe nume și să acționăm împotriva unor personaje care au capturat instituții importante ale statului român pentru a le folosi într-un scop ticălos. Studiu de caz: Agenția Națională de Integritate și corupția de la vârful acesteia.

Ce nu spune niciun pesedist sau penelist este că ANI are un manager performant politic într-un singur sens: a reușit să deschidă niște anchete penibile împotriva unor oameni din USR în momente cheie ale unor campanii electorale. Iar multora le este cumva teamă să vorbească de aceste lucruri de frica verificărilor politizate făcute de șeful ANI.

Astfel, șeful ANI, Florin Moise (fratele unui secretar de stat PSD din ministerul Agriculturii), a mușamalizat timp de 5 ani verificarea averii d-nei Lia Savonea – judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Iar fratele șefului ANI nu este deloc verificat pentru că firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație. Asta nu este lipsă de integritate, nu-i așa? Nu! Asta e business de familie pe banii statului”, arată Clotilde Armand pe Facebook.

Cine sunt protagoniștii

Presshub a arătat că Florin Ionel Moise, președintele ANI este fratele lui Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, fiind propus în funcție de PSD.

Libertatea a arătat că firma partenerei de viață a secretarului de stat Sorin Moise, a primit împrumut în 2024 o jumătate de milion de lei de la Fondul de Garantare a Creditului Rural, unde soțul-demnitar este membru în consiliul de administrație.

În ultima declarație de avere judecătoarea Lia Savonea a trecut câteva proprietăți moștenite, după ce a făcut separație de bunuri cu soțul. Astfel, în document apar două case și salariul de 374.000 de lei pe an. În conturi are 350.000 de euro, 33.000 de dolari și 37.000 de lei.

Interesul lui Savonea

În 2019, Savonea a venit cu mai multe propuneri de modificare a legii ANI, astfel încât veniturile partenerilor de viață să fie secrete și să nu fie verificate averile soților cu bunuri separate.

„Față de cele spuse mai sus vă anunț că am depus la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) două sesizări. Una pentru fratele directorului ANI și una pentru celebra d-nă Savonea – să ne explice cu celeritate inspectorii ANI cum justifică dumneaei averea colosală și tranzacțiile financiare uriașe ale familiei”, mai arată Armand pe Facebook.

Demersul ei vine după ce, în urmă cu câteva zile, ANI, instituție acuzată tot mai mult de politizare excesivă, a anunțat că îl acuză pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, de conflict de interese administrativ. Astfel, potrivit ANI, Dominic Fritz ar fi împrumutat bani, în campania electorală de acum patru ani, de la o persoană fizică iar ulterior a semnat ca primar un act administrativ în folosul societății reprezentate de cel de la care a împrumutat bani.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. „…Clotilde…”___–___stiam eu ca am pariat pe un adevarat OM< cu curaj si onest, bravo ! ( de 3 ori) pentru C. Armand…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...

Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (II)

După scandalul de la Opera Națională București, din 2016,...