Clotilde Armand vrea să dea vouchere anti-criză de 1000 de lei locuitorilor din sector

Data:

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat luni că a iniţiat un proiect de hotărâre de consiliu local în baza căreia cetăţenilor din sectorul său care au împlinit 18 ani, să li se dea câte un tichet „anti-criză” de 1.000 de lei.

Potrivit primarului Sectorului 1, scopul acestei măsuri ar fi de a-i ajuta pe locuitori să treacă mai uşor peste iarnă iar banii pentru tichete vor veni din economiile făcute din contractul cu operatorul de salubritate, respectiv 100 de milioane lei în 2021 şi 100 milioane lei în 2022.

Clotilde Armand a precizat că locuitorii Sectorului 1 pot alege singuri destinaţia investiţiilor prioritare pe capitolul energie: izolarea imobilului, achiziţia unor panouri fotovoltaice sau a unei pompe de căldură, să-şi cumpere sau să-şi schimbe centrala de apartament sau de bloc, să-şi schimbe ferestrele sau uşa de intrare, să-şi înlocuiască caloriferele, iar, acolo unde este posibil, să-şi achite facturile la gaze, la curent electric sau la Termoenergetică.

“Oferim 200 milioane lei locuitorilor Sectorului 1. Este vorba de un sprijin financiar sub forma de tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru fiecare locuitor. Ajutorul este nominal. Va primi acest tichet anticriză fiecare locuitor care a împlinit 18 ani. De acest ajutor nu vor beneficia decât cetăţenii care au domiciliul în Sectorul 1” , a explicat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, citat de G4Media, într-o conferinţă de presă la care au mai participat Vlad Voiculescu – fostul ministru al Sănătăţii, Claudiu Năsui – fostul ministru al Economiei şi deputata Cristina Prună – vicepreşedinte în Comisia de Comerţ şi Servicii.

Sectorul 1 din Capitală este renumit pentru cartiere de lux precum Dorobanţi, Aviatorilor, Băneasa ori Pipera, unde nivelul de trai e semnificativ peste media Bucureştiului. Or, dacă proiectul va trece în forma expusă de Clotilde Armand, rezultă că vor beneficia de bani de la bugetul sectorului inclusiv oameni care au la scara blocului (sau vilei) SUV-uri şi limuzine de lux, titrează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...