luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterClub sub protecția primarului: zeci de clienți beau și fumează înăuntru la...

Club sub protecția primarului: zeci de clienți beau și fumează înăuntru la Cafenea Piața Unirii. Discriminare și corupție

În total dispreț față de regulile din această perioadă, există la Iași un local în care se bea, se mănâncă și chiar se fumează la interior fără probleme. Cafeneaua Piața Unirii (CPU) își primește clienții în spațiile de la parter, subsol și etaj, deși interdicția este clară și respectată de cei mai mulți afaceriști din HoReCa: fără servire la interior.

Însuși Alex Costea, unul dintre proprietari, supraveghează personal ca fiecare client să respecte codul: „fără fotografii, fără filmat”. În același timp, ceilalți patroni de cafenele, baruri sau restaurante sunt pe culmile disperării din cauza închiderii activității. Mii de angajați din HoReCa, în Iași, vor face Sărbătorile având condiția de șomeri.

În acest timp, Costea și CPU beneficiază de protecția instituțiilor statului; aici se învârt bani în perioada în care respectarea regulilor înseamnă pierderi economice majore pentru toți ceilalți. În spatele lui Costea există deja un lung șir de reguli încălcate, începând cu cele urbanistice și terminând cu petrecerile de la maneloteca Tiki Village, în perioada în care erau restricții referitoare tot la distanțare socială.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE