De 6 ani, Consiliul Judeţean Cluj vorbeşte de modernizarea drumului judeţean Chinteni-Vultureni-Recea Cristur-Dealul Jurcii. Instituția a reluat lucrările de reabilitare și modernizare rămase neexecutate din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează drumul județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii.
În lungime de 38,3 km, sectorul vizat de lucrări începe în dreptul localității Chinteni, traversează localitățile Deușu, Băbuțiu, Șoimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Căprioara, și se termină la intersecția cu drumul județean 108B.
„După rezilierea contractului cu vechiul executant, am reluat lucrările de modernizare a acestui important drum județean ce deservește partea nordică a zonei metropolitane Cluj, un areal intens circulat. Totodată, acesta face legătura și cu Drumul Bistriței, un alt proiect major de infrastructură finalizat de Consiliul Județean în cursul anului 2020, astfel încât de pe urma investiției va avea de câștigat o zonă mult mai extinsă”, spune Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.
Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean, în această etapă a lucrărilor au fost înlocuite tuburile de podețe și se execută casete în vederea lărgirii căii de rulare.
„De o complexitate ridicată, lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului, începând de la fundaţie, în zonele unde acest lucru se impune, şi încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură. De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri și rigole, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră”, transmite instituţia.
Epopeea modernizării drumului județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, căci despre el vorbim, începe undeva în 2016, după instalarea lui Alin Tişe în fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean.
Până în prezent, forul judeţean a emis nenumărate comunicate de presă care anunţau ba deblocarea contractelor de lucrări la acest drum, ba începerea lucrărilor la acest tronson, ba plombări şi lucrări de întreţinere sau turnare de covor asfaltic.
Comunicatele semnate şi asumate de Alin Tişe conţin şi neconcordanţe, ba o dată aceste lucrări de reabilitare sunt plătite din creditul de 50 de milioane de euro contractat de Consiliul Judeţean, ba din fonduri europene, cert este că la şase ani distanţă de la anunţarea primelor lucrări (şi suntem siguri că şi anteriorii preşedinţi ai Consiliului Judeţean Cluj au anunţat lucrări de modernizare pe acest tronson) acest drum judeţean este departe de a fi modernizat, titrează MONITORUL DE CLUJ.