miercuri, 18 mai 2022
AcasăNewsletterCluj-Napoca a „înflorit” în ultimii 20 de ani! De ce toți mai...

Cluj-Napoca a „înflorit” în ultimii 20 de ani! De ce toți mai mulți români vor la Cluj?

În multe orașe din România, în ultimii 20 de ani populația s-a redus la aproape jumătate, iar în altele s-a triplat. Cluj-Napoca se află în vârful orașelor cu cele mai mari avansuri în materie de locuitori, alături de Iași.

Conform datelor Institutului Național de Statistică, în orașul Bragadiru din Muntenia numărul locuitorilor a crescut cu peste 240% în ultimii 20 de ani, în timp ce în orașul sucevean Solca populația s-a înjumătățit, scrie hotnews.ro.

În 244 de orașe din cele 320 din România populația a scăzut în ultimele două decenii. În 10 orașe numărul locuitorilor a fost sub 1%, iar în alte 66 a crescut semnificativ.

Iași, Cluj-Napoca și Oradea au avut cele mai puternice creșteri ale numărului de locuitori. În 2020, Cluj-Napoca a înregistrat 327.272 locuitori. Numărul a crescut considerabil față de acum 20 de ani când erau 319.333 de locuitori.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE