sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterCluj-Napoca, cea mai mare creștere economică din UE, între 2000 și 2017

Cluj-Napoca, cea mai mare creștere economică din UE, între 2000 și 2017

Un studiu Eurostat arată că principalele orașe au crescut mult mai repede decât altele din Uniunea Europeană, în perioada 2000-2017. Cluj-Napoca a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE în această perioadă.

Cluj-Napoca și-a triplat, față de anul 2000, PIB-ul nominal ajustat la puterea de cumpărare, având cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, între 2000-2017. Orașe precum Timișoara, București, Iași, Ploiești, Brașov, Constanța, Craiova au avut o creștere spectaculoasă comparativ cu alte orașe europene.

Pornind de la un nivel mult inferior la intrarea în UE, este un lucru normal ca orașele din România să aibă o creștere mare. Marcel Heroiu, expert al Băncii Mondiale, spune că orașele românești au crescut în primul rând datorită includerii în piața comună europeană.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE